Şifalı
bir bitki türüdür. Baharat olarak kullanılır. Dünyanın birçok mutfağında
genelde kök olarak kullanılır. Güney Çin’den gelen Zencefil, önce Hindistan’a;
ardından Güneydoğu Asya’ya, Batı Afrika’ya ve Karayipler’e yayılmıştır.
Zencefil bitkisinin şekilsiz, parçalar halinde bulunan soyulmuş ya da
soyulmamış haldeki kurutulmuş kökleri vardır.
Zencefil’in
faydaları
Zencefil’in;
iştah açıcı, antiseptik, midevi, gaz söktürücü, sindirimi düzenleyici, solunum
yollarını açıcı ve taksin atıcı etkileri bulunuyor. Zencefil kan damarlarını
açar, terleme ve sıcaklık yapar, kalbi canlandırır. Mikrop öldürücüdür. Vücudun
direncini arttırır. Sıcak suya zencefil ve limon eklenerek içilmesi soğuk
algınlığına iyi gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder