Malzemeler
- 1 Kereviz
- 1 Havuç
- 150 Gr Ispanak
- 1 Fincan et suyu
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Yumurta
- 1 Limon suyu
- 1 Kaşık yağa
- 50 Gr Kaşar rendesi
- tuz, karabiber
- Tost ekmeği (Yıldız – ay şeklinde kesilmiş)
Hazırlanışı
- Ekmekleri çam ağacı, kalp, yıldız, v.s şeklinde kesin.
- Üzerine yağ sürüp, onun üzerine de haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanağı sürün.
- Üzerine rende kaşarı serpip, 220 derece ısıtılmış fırına sürün ve iyice kızarana kadar bekleyin.
- Diğer tarafta bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın.
- İçine 1 kaşık yağ, rendelenmiş kerevizi ve rendelenmiş havucu koyun.
- İyice kaynayınca et suyunu ilave edin.
- Diğer tarafta 1 yumurtayı iyice çırpın.
- 1 kaşık un ilave edip çırpmaya devam edin.
- 1 kaşık yoğurt, 1/2 limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra bu karışımı, kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
- Kaynayıp iyice koyulaşınca, üzerine ekmekleri (yüzer gibi) koyup, servis edin.
- Afiyetle….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder