21 Nisan 2016 Perşembe

evde fast food


PORTAKALLI DOMATES ÇORBASI
100 gr. kuru soğan, 100 gr. havuç 10 gr. defneyaprağı, 5 gr. tane karabiber, 50 gr. margarin yağ, 10 gr. salça, 200 gr. domates, 40 gr. un, 100 gr. portakal suyu, biber tutam fesleğen, tuz, karabiber, 400 gr. su.
Yağı, bir tencerede eritin, ince doğranmış kuru soğan, havuç, defneyaprağı ve tane karabiberi kavurun. Domatesi de ilave ederek, kavurmaya devam edin. Daha sonra ununu ve salçasını koyun. Tuz,  karabiber ve fesleğen ekleyip,  portakal suyu ve su katarak, kaynatın. Kaynadıktan sonra ise süzdürün. Servis yaparken üzerine fesleğen serpin.

SEZAR SALATASI:
Göbek salata, tavuk ızgara, salatalık, domates, kruton ekmek, parmesan ve sezar sos. Doğranmış salataların üzerine tavuk ızgara, domates, salatalık ve parmesan peynirini dizin. Üzerine ise, ançüez, soya sosu, mayonez, sarımsak, balsamic ve üzüm sirkesiyle yapılan sezar sosu koyun.

MOZARTTORTE
Kakaolu pandispanya için gerekli malzemeler; 10 adet yumurta, 300 gr. toz şekere, bir tutam vanilya, bir tutam tuz, 300 gr. un, 50 gr. kakao, 50 gr. sıvı yağ.
Çikolata kreması için gerekli malzemeler; 500 gr. krem şanti, 300 gr. eritilmiş çikolata, 200 gr. kavrulmuş fıstık, 10 cl. Konyak.
Yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu yoğun hale gelene kadar çırpın. Un ve sıvı yağ ekleyerek karşımı yoğurun. Fırın tepsisini hafif yağladıktan sonra hamuru kek kalıbına koyun ve 200 derecede 25 dakika pişirin. Elde ettiğiniz kakaolu pandispanyayı dört tabaka halinde kesin.
Çikolata Kreması için şantiyi çırpın, çikolata, konyak ve fıstığı parçalayarak ilave edin. Pandispanya tabakalarını, aralarına çikolata kreması sürerek üst üste koyun. Badem ezmesi ve kavrulmuş Şam fıstığını top yapın, ikiye bölün ve bir kısmını çikolata sosa batırarak, fıstık topları yapın. Daha sonra pastanızın üzerini bu fıstık toplarıyla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder