Brokolili
Peynirli Makarna
Malzemeler:
- 250 gr. boru makarna
- 2 bardak brokoli (küçük parçalara ayrılmış ve buharda pişirilmiş)
- 1/8 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
- ½ bardak baharatlı ekmek kırıntısı
- 1-1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1-1/2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- ¼ bardak ricotta peyniri
- 115 gram rendelenmiş çedar peyniri
- ¼ çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı çekilmiş karabiber
- Zeytinyağı
- Margarin (tepsi yağlamak için)
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
2. Küçük bir borcama biraz margarin sürün ki
yiyecekleriniz yapışmasın. Borcamı bir kenara ayırın.
3. Küçük bir kasede ekmek kırıntılarını ve Parmesan
peynirini karıştırarak bir kenara ayırın.
4. Makarnanızı pişirin. Makarna piştikten birkaç
dakika sonra suyunu süzün ve bir köşeye ayırın.
5. Küçük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin, unu
ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın. Sonra sütü, yavaşça bu
karışıma çırparak katın.
6. Orta ateşinizi kısığa çevirin ve karışıma ricotta
peynirinizi ekleyin.
7. İyice eriyene kadar çırpın. Çedar peynirini de
ekleyin ve o da eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
8. Buharda pişmiş brokolinizi ve makarnanızı bu
karışıma ekleyin.
9. Tuz ve karabiber ekleyin ve hazır olan karışımınızı
borcama dökün.
10. Peynir karışımızın her yere eşit dağıldığından
emin olun.
11. Ekmek kırıntıları ve Parmesan peyniri karışımınızı
en üste dağıtın ve üzerine çok az zeytinyağı serpiştirin.
12. 20 dakika kadar pişirdikten, makarnanızın üstü
altın rengine geldikten sonra, makarnanızı fırından alın.
13. Sıcak servis edin.
Jalapenolu
peynirli makarna
Malzemeler:
- 500 gr. düdük makarna
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet taze jalapeno biberi (dilimlenmiş ve çekirdekleri alınmış)
- 1 adet arnavut biberi (dilimlenmiş ve çekirdekleri ayıklanmış)
- 1 adet küçük kuru soğan (doğranmış)
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- 500 gr. ve 250 gr. rendelenmiş çedar peyniri
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Borcamınızı
yağlayın ve bir köşeye ayırın.
2. Büyük bir tencerede, orta ateşte, su kaynatın.
3. Kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve
makarnalarınızı atın. Al dente (dişe dokunur) kıvamında pişirin.
4. Makarnanız pişerken orta boy bir kızartma
tavasında, orta ateşte, zeytinyağınızı ısıtın.
5. Yağ ısındıktan sonra, doğranmış jalapeno
biberlerinizi, arnavut biberlerinizi, sarımsak ve soğanlarınızı soteleyin.
Yumuşadıkları zaman ateşten alın ve soğumaya bırakın.
6. Makarnanızı süzün ve sosunuzu yapmaya başlayın.
7. Büyük bir saplı tencerede tereyağınızı orta ateşte
eritin.
8. Eridikten sonra unu ekleyin ve çırparak macun
kıvamına getirin.
9. Bu karışıma yavaşça sütü ekleyin ve karıştırın.
10. Sonra karışımı, kıvam alması için, karıştırmayı
bırakın.
11. Kaşığınızın arkasını kapyalacak kıvama gelince 500
gr. peynirinizi ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırmaya
devam edin.
12. Makarnayı biber karışımıyla karıştırın. Birkaç
dilim jalapeno biberini süslemek için köşeye ayırın.
13. Hazırladığınız biberli karışımı borcama dökün,
üzerine peynirli karışımı ekleyin ve kalan peynirle jalapeno süs biberlerinizi
en tepeye serpiştirin.
14. 15 dakika boyunca pişirdikten sonra fırından alın
ve afiyetle yiyin.
Avokadolu
peynirli makarna
Malzemeler:
- 500 gr. küçük boylu makarna
- 3 adet olgun avokado
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 1 misket limonu kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı misket limonu suyu
- 3 yemek kaşığı doğranmış kişniş
- ½ çay kaşığı toz acı biber
- ½ çay kaşığı tütsülenmiş paprika
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1-1/2 bardak süt
- 3 bardak rendelenmiş karışık peynir ya da çedar peyniri
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
1. Makarnanızı al dente olacak şekilde pişirin. Suyunu
süzün ve bir kenara ayırın.
2. Blendırda avokado, sarımsak, misket limonu kabuğu
rendesi, misket limonu suyu ve kişnişi iyice pürüzsüz hale getirene kadar
karıştırın.
3. Büyük bir saplı tencerede orta ateşte tereyağınızı
eritin, eridikten sonra unu ekleyin ve kıvamlı bir karışım olana kadar çırpın.
4. Sütü yavaşça çırparak karışıma ekleyin.
5. Peynirlerinizi karışıma ekleyin ve iyice karışana
kadar çırpmaya devam edin.
6. Makarna ve avokado karışımınızı tencereye ekleyin
ve iyice karıştırın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder