1 bardak su
1 bardak şeker
1 çubuk tarçın
1 portakal
1 limon
10 karanfil
1 şişe kırmızı şarap*
1 bardak şeker
1 çubuk tarçın
1 portakal
1 limon
10 karanfil
1 şişe kırmızı şarap*
*Şarap için tavsiyem basit: köpeğinin bile içmeyeceği şarabı
hiçbir şey için kullanma.
Etrafta içtiğin sıcak şarapların tadı sirkeye çalıyorsa geri göndermelisin.
1.Bir tencerede su, şeker ve tarçını kaynat. Kaynar kaynamaz altını kıs, hafif hafif baloncuklanmalarını izle.
2.Portakalın suyunu sık ve karışımın işine boşalt. Sakın portakalın kabuklarını
atma. Karanfilleri kabukların içine yedir ve kaynayan suya bırak. Limonu da
dilimleyip, karanfilleyip aynı şekilde suya at. 30 dakika karışımı elleme, iyice koyulaşana kadar kaynasın.
3.Şarabı tencereye dök ve kaynamaya yüz tutar tutmaz tencerenin altını kapat.
("Bünyeyi yormayayım, alkolsüz
olsun" diyorsan kaynatabilirsin tabii.) Portakal kabuklarını artık
atabilirsin.
4.Soğuk bardaklarda servis edersen çat diye çatlayabilir, aman dikkat!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder