Malzemeler
2.5 bardak kaynar süt
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
az miktarda tuz
vanilya
5 yumurta
½ bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
erimiş bitter çikolata
az miktarda kakao
Hazırlanışı: Dört güveci yağlayın, unlayın ve şekerleyin. Tozşeker ve
nişastayı karıştırarak bekletin. Bir tencereye un, vanilya ve 3 yumurta
sarısını koyarak 2 dakika karıştırın. Karşıma sütü ekleyip orta ateşte
kaynatın. 2 dakika boyunca kaynadıktan sonra 2 yumurta sarısını karışma
yedirin, eritilmiş çikolata ve kakaoyu da ekleyerek bekletin. Bir başka
kapta yumurta beyazlarını çırpma teli ile kar gibi oluncaya kadar çırpın ve toz
şeker ile nişastayı azar azar dökerek çırpmaya devam edin. Bu işlem tamamlanınca
kabın içindekileri daha önce hazırlandığınız harçla karıştırın ve bir
kevgirle süzerek güveçlere boşaltın. 220 derecelik bir fırında 10 dakika kadar
pişirin. Pudra şekeri ve çiğ krema ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder