Malzemeler:
- ½ bardak un (70gr.)
- ¼ bardak kakao tozu (20gr.)
- ¼ çay kaşığı kabartma tozu
- ¼ çay kaşığı tuz
- ¼ artı 1/8 çay kaşığı karbonat
- ¼ bardak şeker ya da xylitol (45gr.)
- 1 yemek kaşığı ekstra şeker
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi ya da bitkisel yağ (50gr.)
- Eğer ihtiyacınız olursa 1 yemek kaşığı süt ya da yağ (15gr.)
- 1/3 ila ½ bardak arası miktada mini çikolata parçacıkları (50-65gr.). Daha çok çikolata tadı almanız için size tavsiyemiz parçacıkları daha da küçük parçalara bölmenizdir.)
Hazırlanışı:
1. Bir kabın içinde bütün kuru malzemeleri iyice
karıştırın.
2. Başka bir kasede bütün sıvı malzemeleri karıştırın.
3. Islak karışımı kuruya ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Ortaya çıkan hamuru şeffaf folyoya sarın ve büyük
bir top şekline sokun.
5. Hamuru poşetten ayırın ve küçük toplar haline
getirin.
6. Bu topları, yağlı kağıdın üzerine ya da
yağladığınız kurabiye tepsisine dizin ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin
ya da 15 dakika buzlukta dondurun.
7. Kıtır kıtır olmalarını isterseniz buzdolabında
bekletmenize de gerek yok.
8. Fırını 160 derecede ısıtın ve kurabiyeleri 10
dakika pişirin.
9. Pişmemiş gibi görünecekler ama sorun değil,
kurabiyeleri çıkartın.
10. Kurabiyeleri en az 10 dakika tepside soğutun sonra
da tepsiden alın.
11. Kurabiyeleriniz yumuşak olsun istiyorsanız kapaklı
plastik bir saklama kabında, kıtır kıtır olsunlar istiyorsanız cam bir saklama
kabında saklayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder