Lavaş pizza
nasıl yapılır?
15 dakika hazırlayabileceğiniz harika bir lezzet. Üst
malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz...
Malzemeler: Lavaş
ekmek, sucuk, mısır, parmesan, mozerella, kımızı biber, domates sos, tuz,
karabiber, kekik.
Hazırlanışı: Domates
sosunu bir çorba kaşığı zeytinyağı ve kekikle tavada ısınana kadar çevirin.
Ardından lavaş ekmeğin üzerine sosu yayın. Mozerella, sucuk, biber ve mısırı
lavaşın üzerinde dağıtın. Son olarak parmesanı ekleyin ve fırında pişirin.
Tulum peynirli pankek
Kahvaltı ara öğün ya da akşam yemeği için hafif bir
yemek arıyorsanız bu tarif tam size göre. İçine dilimlenmiş pastırma da
ekleyebilirsiniz...
Malzemeler: 2 patates, 100 gram tulum
peyniri, maydanoz, taze soğan, yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Patatesli
haşlayıp ezin ve soğumaya bırakın. Maydanoz ve taze soğanı ince ince
dilimleyin. Soğuyan patatesi tulum peyniri, yumurta ve doğradığınız
yeşilliklerle ezerek karıştırın. Elinizle düzeltip, zeytinyağında arkalı önlü
kızartın. Afiyet olsun.
Tok tutan salata nasıl yapılır?
Malzemeler: Kabak, bulgur, fasulye, keçi
peyniri, sirke, zeytinyağı, sarımsak.
Hazırlanışı: Bulguru
ıslatıp, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar çevirdiğiniz kabağa haşlanmış
fasulyeyi ekleyin. Sirkeyi bulgura ekleyin. Ve ardından kabaklı, fasulyeli
karışıma keçi peynirini de ekleyin. Sarımsağı rendeleyip karışıma dahil edin ve
hepsini karıştırın. Dilerseniz kuru domatesle servis edebilirsiniz.
Fırında yağsız mücver nasıl yapılır?
Malzemeler: 2 kabak, 1
havuç, taze soğan, maydanoz, dereotu, 2 yumurta, kabartma tozu, alabildiğine
un.
Hazırlanışı: Tüm
malzemeleri rendeleyin. Yumurta, kabartma tozu ve unu da ekleyip 180 derecelik
fırında 25 dakika pişirin.
Bolonez soslu erişte nasıl yapılır?
Malzemeler: Zeytinyağı, havuç, domates,
salça, kıyma, soğan, uzun erişte.
Hazırlanışı:
Zeytinyağında soğanları çevirin. Soğanlar yumuşadıktyan sonra havucu ekleyin.
Havucu birkaç dakika soğanla beraber kavurup kıymayı ekleyin. Küp küp doğranmış
domatesleri de tavaya koyun. Son olarak salça ve tuzu da ekleyin. Erişteleri
haşlayıp karışıma ilave edin. Afiyet olsun.
Pişirmeden
pasta nasıl yapılır?
Malzemeler: Kuvertür
çikolata, bisküvi- 250 gram tereyağı, çikolata topları
Hazırlanışı: Bisküvileri
rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağının yarısını bisküviyle karıştırın. Kek
kalıbının altına sıkıştırarak yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya
tereyağını ekleyin ve bisküvileri kırarak çikolatalı karışıma dahil edin. Kek
kalıbına yaydığınız bisküvilerin üzerine dökün. Son olarak çikolata toplarını
pastanın üzerine dizin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Pastanız hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder