Doğru
pirinçle başlayın
Mükemmel suşi pirincini yapmak için öncelikle doğru
pirinci seçmelisiniz. Şanslısınız, suşi için özel satılan shari pirincini
süpermarketlerde artık kolayca bulabilirsiniz. Bu pirincin paketlerinde
kolaylık olsun diye ”suşi pirinci” ya da ”Japon pirinci” yazar. Bu pirincin
kendi özelliği sayesinde suşi için ihtiyacınız olan hafif yapışkan kıvamı
kolayca elde edebileceksiniz.
Nelere
ihtiyacınız var?
3 fincan suşi (shari) pirinci
3 ¼ fincan su
⅓ fincan pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1. Adım
Pirinçleri bir kaseye koyun ve durulayın, bu işlemi
pirinçlere değen su şeffaf olana kadar tekrarlayın. Pirinçleri ellerinizle
hareket ettirin ve iyice temizlendiklerinden emin olun. Pirinçleri bir kevgire
koyun ve 30 dakika boyunca sularını süzmelerine izin verin.
2. Adım
Pirinçleri ve suyu bir tencereye koyun ve altını
açmadan önce pirinçlerin suyu iyice çekmesi için suyun içinde 30 dakika
bekletin. Pirinçlerinizi suda bekletmek tam ihtiyacınız olan kıvama ve tada
kavuşmalarını sağlayacaktır.
3. Adım
Tencerenizin üstünü kapatın ve pirinçleri yüksek ısıda
kaynatın. Su kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 20 dakika boyunca kendi kendine
pişmeye bırakın (pirinçler neredeyse tüm suyu çeksin). Tencerenin altını
kapatın ve kapağını açmadan 15 dakika boyunca pirincinizin demlenmesini
bekleyin.
4. Adım
Bu sırada suşi için sushi-zu olarak da bilinen sirkeyi
hazırlayın, pirinç sirkesini, şekeri ve tuzu bir küçük tencereye koyun ve
altını kısık ateş olarak açın. Şeker çözüldükten sonra sirkeyi ateşten alın ve
soğumaya bırakın.
5. Adım
Sıcak pirincinizi büyük bir tabağa ya da metal olmayan
bir geniş kaseye koyun, hızlı hareketlerle hazırladığınız sirkeyi üzerine
serpiştirin ve daha sonra pirincinizi dikkatlice karıştırın. Sirke tamamen
karıştıktan sonra pirinciniz kullanıma hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder