4 Mart 2021 Perşembe

evde mısır unu peelingi

 Cildimiz vücut sağlığımızın aynası gibidir, sağlığımızla ilgili sıkıntıların büyük bir kısmı ilk belirti olarak cildimizde çeşitli bozukluklara sebep olur. Ayrıca cildimiz bizim öz güvenimizi doğrudan etkileyerek kendimizle barışık olup olmadığımızı da belirleyebilir. Cilt bakımını aksatmayan, sağlıklı beslenen bireylerin cilt sorunları daha az olacağı için kendilerine güvenleri de en üst seviyede olacaktır. İşte bu yüzden cildimize gereken önemi göstermemiz gerekir. Bu özen hem sağlıklı beslenme, spor gibi yaşam tarzımızla alakalı olabilir; hem de cilt bakımımızı aksatmamakla. Cilt bakımı çeşitli güzellik merkezlerinde yapılabileceği gibi evde kendimizin hazırlayacağı, şifalı bitkileri ya da besinleri kullandığımız karışımlarla yapılabilir. Cildimizin güzelliğine güzellik katan şifalı besinlerden biri de mısır ve ondan üretilen mısır unudur. Biz de bu yazımızda evlerimizde kullanmaktan kaçınmadığımız mısır unundan peeling tarifleri vererek cilt bakımınız için size bir seçenek sunacağız.

Mısır Ununun Cilde Faydaları
Mısır tek başına bile cilt kusurlarını gidermeye yarayan bir besin. Yemekleri, salataları mısırla birlikte tüketmek cildimize yararlı olacaktır. Gözenek küçültme, yara izlerinin belirsizleşmesi, ciltte çeşitli sebeplerden doğan kararmaların düzeltilmesi gibi faydaları olan mısırı elbette direkt cildimize uygulamak da mümkün. Mısırın cildimize faydalarını en kısa sürede görebileceğimiz formu ise un hali. Birazdan tarifini vereceğimiz peelingleri kullanarak sizler de mısır ununun şifalarından faydalanabilir, cildinizi güzelleştirebilirsiniz. Ayrıca vereceğimiz tariflerde kullanılan malzemelerin tamamı hemen her evde bulunan, ulaşımı kolay malzemeler olduğu için evde mısır unu peelingi yapmak için uğraşmanıza gerek kalmayacak.
1. Evde Mısır Unu Peelingi Tarifi-1
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı mısır unu
Hazırlanışı:
Önce kuru malzemeler olan karbonat ve mısır unu karıştırılır. Ardından bir yemek kaşığı yoğurt da eklenerek iyice karıştırılır. Peelingi yüzünüze yavaş ve dairesel şekilde masaj yaparak uyguladıktan sonra 5-10 dakika bekletin. Sonra ılık suyla durulayın. Karbonatın aşındırıcı etkisi olabileceği için uygulama sırasında hareketlerinizin çok sert olmamasına dikkat edin.
2. Evde Mısır Unu Peelingi Tarifi-2
Malzemeler:
  • 4 tatlı kaşığı mısır unu
  • 2 tatlı kaşığı süt
  • 1 yumurtanın akı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler bir kapta karıştırıldıktan sonra bir fırça aracılığıyla yüze sürülür. İçerdiği yumurta akından dolayı peeling yüzünüzde bir tabaka halinde kuruyacaktır. Kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yavaş yavaş durulayarak temizleyiniz.
3. Yağlı Ciltler İçin Evde Mısır Unu Peelingi
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kil
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Yukarıdaki malzemelerin tamamını homojen bir karışım oluşturacak şekilde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yavaş hareketlerle yüzünüze uygulayıp 5 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Kil ve limon suyunun yağ emici etkisinden dolayı durulamadan sonra cildinizin kuruduğunu hissedebilirsiniz, bu durumda kuruyan bölgeye nemlendirici sürebilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Peeling uygulaması temelde cildin üstündeki ölü tabakanın soyulmasını amaçladığı için tarifleri uygulayıp duruladıktan sonra ciltte hafif kızarıklar oluşabilir. Kızarıklıkların derin olması ya da kısa sürede geçmemesi halinde bir doktora başvurmalısınız.
  • İçinde limon suyu ve yoğurt bulunan peelinglerin yüzde uzun süre kalmaması tavsiye edilir çünkü asidik yapılarından dolayı ciltte tahrişlere hatta yanıklara sebep olabilirler.
Mısır ununun sivilce ve siyah nokta giderici, lekelerin iyileşmesine etkilerini görebilmek için mısır unu peelinglerinin bir kez yapılması muhtemelen yeterli olmayacak. Devamlı ve düzenli bir kullanım ile olumlu gelişmeler görülecek ve ancak bu şekilde kalıcı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder