5 Mart 2021 Cuma

Girit Ezmesi

 Girit Ezmesi, adından da anlaşılacağı gibi, Girit yöresine has bir meze türüdür. Peynir ezmesi malzemeleri tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

Girit Ezmesi Nasıl Yapılır

Peynir Ezmesi Malzemeleri
300 gr tam yağlı peynir
3 çorba kaşığı ceviz içi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
Pul Biber ve Dereotu ( veya kekik vs. )

Girit Ezmesi Yapılışı

Tam yağlı beyaz peynir bir kap içine alınır. Sarımsak ezilir ve zeytinyağı ile birlikte beyaz peynirle birlikte bir çatal yardımı ile iyice ezilerek karıştırılır. Cevizler ezilir ve karışımın içine atılarak karıştırmaya devam edilir. Son olarak ise pul biber ve tercih edilen dereotu veya kekik eklenir. Taze olarak kekik yoksa kurutulmuş kekik de iş görür. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra dilenirse ezmeyi biraz yumuşatmak için bir miktar zeytinyağı daha eklenebilir. Girit Ezmesi artık hazır, servis tabağına eklenip tüketilebilir.

Peynir Ezmesi meze olarak tüketilebileceği gibi, kızarmış ekmek ile güzel bir ikili oluşturur ve kahvaltılarda tüketilebilir. Ayrıca; peynir ezmesi yaparak, peynirin bozulmaması da sağlanabilir. Gerek zeytinyağı, gerekse sarımsak ve kekik gibi malzemeler besinlerin bozulmasını engelleyebilmektedir.

Dilenirse, bir miktar lor peyniri de kullanılabilir. İsteğe göre, şam fıstığı da eklenebilir. Tercih size kalmış.

Afiyet Olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder