Malzemeler:
1/2 paket fettuccine makarna
1 çay bardağı taze bezelye
1 çay bardağı havuç (2 küçük)
2 tane enginar
1 büyük diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
1/2 çay bardağı krema
1/2 çay bardağı süt
1 tutam muskat
2 yaprak defne
2 yemek kaşığı frenk soğan (chives)
1 çay bardağı kokteyl yeşil zeytin
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 paket fettuccine makarna
1 çay bardağı taze bezelye
1 çay bardağı havuç (2 küçük)
2 tane enginar
1 büyük diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
1/2 çay bardağı krema
1/2 çay bardağı süt
1 tutam muskat
2 yaprak defne
2 yemek kaşığı frenk soğan (chives)
1 çay bardağı kokteyl yeşil zeytin
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Soyduktan sonra
kararmasın diye limonlu suda beklettiğiniz enginarları kuşbaşı doğrayın ve zar
büyüklüğünde doğradığınız havuç ve bezelye ile birlikte buhar tenceresinde 8-10
dakika süre ile haşlayın.
Derin bir
tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün, ince ince doğradığınız bir büyük diş
sarımsağı 1 dakika süre ile kavurun. Ardından buhar tenceresinde haşlanan
sebzeleri ve limon kabuğu rendesinin yarısını ve limon suyunu tavaya ekleyin.
Sebzelerin
haşlama suyunu atmayın, daha makarna haşlayacağız. Haşlama suyunu üzerine 3
bardak daha su ekleyin ve yarım paket fettuccine cinsi makarnayı 8 dakika süre
ile haşlayın. Makarna suyuna ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı
yapışmasını engelleyecektir. Ayrıca makarna suyuna 2 yapak defne yaprağı ve
birkaç tane karabiber katarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Makarnalar
haşlanırken bir yandan sebzeleri 3 dakika süre ile soteledikten sonra, tavaya
süt ve krema ile sosu tutması için yarım çay bardağı kaşar peyniri ve
tuz-karabiber ekleyin. Bezelyenin tadını vurgulamak isterseniz bir tutam da
muskat ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kısarak, kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Makarnalar
pişince süzmeden önce suyundan bir kepçe alarak tavaya ekleyin ve ardından
haşlanan, süzdüğünüz makarnaları da tavaya alın ve sos ile tamamen bütünleşmesi
için alttan üste doğru dikkatle karıştırın. Bir çay kaşığı tereyağ ekleyin ve
eriyip karışınca servise hazırız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder