4 Mart 2016 Cuma

vitaminler hep dost mu


Vitamin eksikliği vücutta yorgunluk, entelektüel kapasitenin düşmesi, konsantrasyon bozuklukları, gerginlik, enfeksiyonlara karşı duyarlılık, saç dökülmesinde artış, duyu bozuklukları gibi sorunlar yaratıyor.
Yüksek Dozda Vitamin Kullanımının Sonuçları: Vitaminler, kimyasal özelliklerine göre ikiye ayrılıyorlar: Suda çözülenler ve yağda çözülenler. Suda çözülenler, dokulara kan taşıyan B1, B2, B6, B12 gibi vitaminler. Bunların gereğinden  fazla alınması ciddi bir sorun  yaratmıyor; çünkü idrarla vücuttan dışarı atılıyorlar. Yağda çözülenler ise A, D, C, E ve K vitaminleri. Bunlar fazla alındığı takdirde emildikleri yağ dokusunun karaciğer ve üreme organlarında depolanmalarına sebep oluyorlar; bu  da önemli tehlikeler yaratabiliyor.
B6: Kullanımı organizma tarafında düzenlenen vitaminlerden biri olmakla birlikte, fazla dozda B6 vitamini eklem rahatsızlıklarına ve yürüme bozukluklarına sebep olabiliyor.
B9: Sinirlere zarar veriyor.
B3: Aşırı dozu, vücutta karıncalanmalara ve ülserin canlanması gibi yan etkilere sebep oluyor.
C Vitamini: Aşırı dozu, bağırsak problemleri, böbrek taşı oluşumu, ishal ve sindirim sistemi bozukluklarına sebep oluyor.
E Vitamini: Gereğinden fazla miktarda kullanıldığında mide, bağırsak rahatsızlıkları, göğüs ağrıları, depresyon ve yüksek tansiyona sebep olabiliyor. Uzun yıllar günde 50 miligram E vitamini kullanan sigara tiryakilerinde beyin kanaması riskinin arttığı da istatistiklerle belirlenmiş.
D Vitamini: Aşırı miktarda kullanım, kemiklerin dışında kalan dokularda yaygın kireçlenme görülmesine yol açabiliyor.
K Vitamini: Kanın damarda pıhtılaşmasına sebep olabiliyor.
Flüor: Kemiklerin zayıflamasına sebep olabiliyor.
Çinko: Çinko kullanımında doz aşımı, aynı diğer maddelerde olduğu gibi tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor; sindirim güçlüğü, anemi kalp  ve  damar hastalıkları bunlardan birkaçı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder