Malzemeler
2
adet yufka
2
adet orta boy sakız kabak, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilmiş
2
adet patlıcan, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilmiş
2
adet küçük boy kırmızı soğan, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilmiş
10
adet çeri domates, 2’ye kesilmiş
160
gr. Ezine keçi peyniri, ufalanmış
6
çorba kaşığı (90 ml) zeytinyağı
Tuz
Taze
çekilmiş karabiber
Taze
keki
Hazırlanışı
Fırınınızı
180 °C’ye ısıtın. Sebzeleri marine etmek için 3 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı
kaşığı ince doğranmış kekik, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Kabak,
patlıcan, çeri domates ve kırmızı soğan dilimlerini derin bir kaseye alın ve
hazırladığınız zeytinyağı karışımı ile harmanlayın. Döküm tavanızı orta ateşte
iyice ısıtın. Marine ettiğiniz sebzeleri her bir yüzü 1 dakika olacak şekilde
ızgaralayın. Bir tabağa alın.
Tartları
hazırlamak için 4 adet 18 cm’lik fırın kabını / tart kabını yağlayın. Her bir
yufkayı 6 eşit parçaya bölün. Her bir fırın kalıbına 3 parça yufkayı aralarını,
fırça yardımı ile iyice yağlayarak üstü üste yerleştirin. Kalıbınıza uygun
olacak şekilde yufkanızın kenarlarını düzeltin. Yufkayı, ön pişirme için
önceden 180 °C’ye ısıtılmış fırında 7-8 dakika fırınlayın. Fırından çıkarıp
8-10 dakika soğumaya bırakın. Izgaralamış olduğunuz sebzeleri 4 kalıba eşit
miktarda paylaştırın. Sebzelerin üzerine keçi peyniri ve taze keki dallarını
serpiştirin. Önceden 180 °C’ye ısıtılmış fırında 8-10 dakika daha fırınlayın.
Ezine Peynirli & Izgara Sebzeli Kolay Tartlarınızı sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder