5 Haziran 2018 Salı

Ağrılara İyi Gelen Besinler

Somon
Somon yağlı bir balıktır ve vücudumuza pek çok faydası vardır. İçeriğindeki omega 3, vücuda girince değişime uğrar, ağrı ve şişkinlikleri geçirir.
Keten tohumu
Tıpkı somon gibi omega 3 içeren keten tohumu da ağrı ve şişkinliklere iyi gelir. Müslinize, kahvaltılık gevreğinize, salatalarınıza, smoothielerinize mutlaka keten tohumu ekleyin.
Tarçın
Doğal bir tatlandırıcı olan tarçın, aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Reflü ağrısını ve baş ağrılarını giderici özelliği vardır.
Vişne
Araştırmalar vişnenin ağrıları aspirine göre on kat daha fazla geçirebildiğini göstermiştir.
Kereviz
Kereviz ve tohumları şişkinliği ve ağrıyı geçiren bir madde barındırırlar.
Zencefil
Mide rahatsızlıklarına iyi gelen zencefil aynı zamanda ağrılar için de iyidir. Özellikle kas ağrısında zencefili mutlaka kullanın. Spor yaralanması yaşayan kişiler günde 500-1000 mg. zencefil tüketirlerse birkaç gün içinde ağrılarının ne kadar çok azaldığını göreceklerdir.
Ceviz
Yüksek oranda omega 3 içeren bir diğer besin de cevizdir. Ceviz yemek vücuttaki şişkinlikleri azaltır ve vücudun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
Kırmızı biber
Kırmızı biberin içindeki kapsaisin, pek çok ağrı kesici ilacın içinde bulunan bir maddedir. Ayrıca kas ağrısı giderici kremlerde de bulunur. Eğer ağrınız varsa doğal olana yönelin ve kırmızı biber tüketin.
Zeytinyağı
Zeytinyağı tüketebileceğiniz en iyi yağlardan biridir. Üstelik ağrıyı dindirmeye de yardımcıdır. Eğer ağrı hissediyorsanız ekmekleri zeytinyağına banarak tüketebilirsiniz. Bu faydasının yanı sıra zeytinyağı, kansere yakalanma ve felç geçirme riskini de azaltır.
Zerdeçal
Pek çok faydalı özelliği olan zerdeçal kanserle savaşır, anti-inflamatuar özellikleri içinde barındırır ve ağrı kesici özelliğe sahiptir. Eğer ağrınız varsa bal ve limonlu çayınıza bir çay kaşığı zerdeçal atabilirsiniz.
Adaçayı
Rahatlatıcı bir çay için tercihiniz adaçayı olsun. Bu çay, aynı zamanda ağrınızı da alacaktır. Birkaç adaçayı yaprağını kaynayan suya atın ve demleyin. Üstelik adaçayı hafızayı da güçlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder