Malzemeler:
2 dilim taro (Uzakdoğu sebzesi)
2 rezene
3-5 pırasa
4 kuşkonmaz
½ küçük boy lahana
10 gr siyah mantar
2 cherry domates
1 tutam julyen sarı biber
2 dal estragon otu
kişniş yağı
bir miktar limon suyu
Nar Sosu İçin: Nar çekirdeklerinin suyunu sıkıp biraz koyulaşana kadar
ateşte çevirin. Bir miktar limon suyu ilave edip tadını zevkinize göre
ayarlayın.
Kişniş Yağı İçin: Kişniş otu yapraklarını ayıklayıp zeytinyağı ile birlikte
blender’da çırpın ve çok ince bir süzgeçten süzün.
Taro dilimlerini pek az unlayıp yağda kızartın ve tabağa koyun. Diğer bütün
sebzeleri haşlayın; rengini kaybetmemesi için buzlu suda bekletin ve tabağın
ortasına yerleştirin. Estragon otu, domates ve sarı biber ile süsleyin;
nar sosunu ve kişniş yağını üzerine döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder