Yazın neşesi kesinlikle limonata! Mis limon kokusu ve
değişik aromalarıyla hepimizin kalbinde taht kuran bu lezzetin değişik
versiyonlarına gelin birlikte bakalım!
1. Klasiklerle
başlayalım...
Mis çilek kokusu geçmeden limon ile birleştirip
ferahlamanın yolunu bulabiliriz!
- 2 SB çilek
- 2 YK pudra şekeri
- 1 SB limon suyu
- 5 SB su
- 1/2 SB bal
Bir kaba çilekleri doğrayın ve şekeri üzerine döküp 2
saat kadar bekletin. Sonrasında çilekleri blenderda püre haline getirin. Daha
sonra blenderın içerisine kalan malzemeleri koyup iyice karıştırın. Buz ile
servis edin.
2. Sadece
kış içeceklerinde değil yaz içeceklerinde de bir hayli güzel oluyor!
Evet zencefilden bahsediyorum, ismini duyunca
hepimizin kış soğuk algınlığı anıları canlandı ama bu sefer daha güzel bir
hizmet veriyor. Emin olur bu kıpır kıpır limonataya bayılacaksınız!
- 2 SB su
- 1 SB bal
- 2 YK taze zencefil
- 2 SB maden suyu
- 1 SB limon suyu
Bir sos tenceresinde zencefil, bal ve suyu biraz
ısıtın ve ateşten alıp 10 dk dinlendirin. Sonrasında limon suyu ve maden suyu
ile karıştırıp soğutun.
3. Kendisi
gelmiş geçmiş en ferahlatıcı içecek olabilir!
Mutfakta saksıda fesleğen yetiştirenlerdenseniz bu
tarif sizin için vazgeçilmezler arasındadır. Taze fesleğeni limonata ile ilk
buluşturan insan gerçekten efsane bir şey yapmış!
1 SB su ve şekeri, şeker eriyene kadar ısıtın. Limon
suyu ve soğuk suyu ardından şurubu bir sürahiye alın. İnce ince kıydığınız
fesleğenleri ilave edip buzlu bardakta servis edin.
4. Lavantanın
o mis kokusu emin olun içiniz açacak!
2 SB su ve şekeri bir sos tenceresine alıp şeker
eriyene kadar ısıtın, ateşten alıp lavanta ve balı ilave edin ve 15 dk
demlendirin. Bir sürahinin içerisine limon suyu ve 4 SB suyu ilave edin.
Limonları dilimleyin ve içine ekleyin. Dinlenen şurubu süzerek ilave edin.
* Dilerseniz mor gıda boyası ile
renklendirebilirsiniz.
5. Evden
eksik olmayan elmayı da gelin içecek yapalım!
Elma evimizde sık sık bulundurduğumuz meyvelerden.
Mevsim gereği yeşil elma daha rahat bulunabilir. Hadi gelin mis elma kokusunu
da limonataya katalım.
Elmaların suyunu sıkın. 1/2 SB su ve şekeri bir sos
tenceresine alıp şeker eriyene kadar ısıtın. Daha sonra su, elma suyu, limon
suyu ve şurubu karıştırıp buzlu bardaklarda servis edin.
6. Pastadan
kek her şeyin içinde vanilya sevenlerdenseniz işte bu da limonata hali!
1 SB su, şeker ve vanilya tohumları ve çubuğunu sos
tenceresine alın ve şeker eriyene kadar ısıtın daha sonrasında 15 dk kadar
bekletin. Limon suyu ve 3 SB suyu bir sürahiye alın. Şurubun içerisinde vanilya
çubuğunu çıkarın ve şurubu karışıma ekleyip buz ile servis edin.
7. Rengi
de tadı da tam yaz gibi!
Yaban mersini yeni tanıştıklarımızdan ancak kendisi
güçlü bir antioksidan kaynağı. Gelin bu sefer limonatamızı şenlendirsin.
1 SB su ve şekeri bir sos tenceresine alın şeker
eriyene kadar ısıtın. Sonrasında yaban mersinlerini içine atıp kaynatın.
Karışımı soğutun. Bu sırada 5 SB su ve limon suyunu karıştırın. Soğuyan yaban
mersini şurubunu ilave edip bu ile servis edin.
8. Bol
bol C vitaminin adresi bu içecek!
Hem limon hem kivi ikilisi emin olun kendinizi bomba
gibi hissetmenizi sağlayacak!
2 kiviyi minik küpler halinde kesin ve buz kalıplarına
koyun üzerini suyla doldurup buzlukta dondurun. Kalan kivileri püre haline
getirin ve limon suyu ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın. Son olarak
maden suyu ve karışımı bir sürahide karıştırıp kivili buzlarla servis edin.
9. Şeftalinin
mevsimi geçmeden ferahlatıcı bir şeyler yapmanın tam zamanı!
Taze kekik sizin için sadece et yemeklerinde
kullanılıyor olabilir ama emin olun içeceklerde de harikalar yaratıyor.
Şeftali, şeker ve limon suyunu blenderda püre haline
getirin. Sürahinin dibine kekikleri koyun ve tahta bir tokmakla ezin. Daha
sonra şeftalili karışımı, suyu ve buzu ilave edip iyice karıştırın.
10. Yazın
bir diğer rengi kesinlikle ahududu!
Pastasından kekine her gördüğümüzde sevindiğimiz
ahududunun limonata hali burada!
Şeker ve suyu sos tenceresine alın ve şeker eriyene
kadar ısıtın. Daha sonra soğuması için ateşten alın. Ahududuları blenderda püre
haline getirin. Daha sonra şurup ile karıştırın ve son olarak limon suyu ve
soğuk su ile karıştırıp buz ile servis edin.
11. Bu
limonata da diyet yapanlara!
Kendisi enfes bir detoks suyu bol bol ıspanak ve
lezzet içeriyor.
- 8 SB ıspanak
- 2 limon
- 1/2 salatalık
- 1 armut
- 2 yeşil elma
Limonları soyun ve elmaların çekirdeklerini çıkarın.
Bütün malzemelerin suyunu sıkın ve bal ile tatlandırın.
12. Mis
kokulu adaçayını kaynatıp içmenin yeni hali!
Kışın soğuk algınlıklarında derdimize çare olan ada
çayı aslında limonataya da çok yakışıyor!
Böğürtlen, limon suyu, şeker ve tuzu blenderda püre
olana kadar karıştırın. Daha sonra adaçayını sürahinin dibinde tahta bir
tokmakla ezin sonrasında üzerine püreyi, suyu ve buzu ekleyip karıştırın.
13. Koca
koca karpuzları bitiremeyenler limonata yapabilir!
Nanenin de karpuzun da tam zamanıyken neden
kullanmayalım ki!
Karpuz, şeker, tuz ve limon suyunu blenderda pürüzsüz
olana kadar karıştırın. Daha sonra naneleri sürahinin dibinde ezin ve tüm
malzemeleri ekleyip karıştırın.
14. Limonatanın
buzlu çay haline ne dersiniz?
Yaz günlerinin kurtarıcısı soğuk çay limonata ile
birleşince efsane oluyor!
3 SB suyu kaynatıp naneleri, çayları ve şekeri içine atın. Sonrasında 10
dk demleyin ve şekerin erimesini bekleyin. Daha sonra nane ve çayları içinden
alın su, limon suyu ve çayı karıştırıp buz ile servis edin.
harika tarifler bu sıcak yaz günlerinde iyi gider çok sağol.
YanıtlaSil