25 Nisan 2013 Perşembe

bahar yorgunluğundan kurtulmak



C Vitamini Kürü: Hücrelerin oksijen almasını kolaylaştıran, şeker ve yağların kullanımını artıran ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren C vitamininin bir diğer özelliği de vücutta depolanma yapmaması. C vitamini su ile çözülen ve vücuttan atılan bir element olduğundan kilo yapmaz. Ayrıca hemen her sebze ve meyvenin içerisinde olduğundan alımı çok kolaydır. Ancak C vitamini alımında çok dikkatli olmanız gerekiyor. Pişirme ısısı ve ışık besinlerin C vitaminini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle kısa süreli ve buhar ağırlıklı pişirme tekniklerini tercih edin ve mümkün olduğunca çiğ besinlerden almaya gayret edin. Bahar yorgunluğundan kurtulmanız için 1 aylık kür süresince 100-500 mg arası C vitamini almanız yeterli olacaktır. Tonik etkisi nedeniyle C vitaminlerini özellikle sabahları alın.
Beslenmeye Dikkat: Olmazsa olmaz besinler; Proteinler (süt, yoğurt, yumurta, balık, et ve tavuk), şekerler (sebze, ekmek, tahıllar), lipitler (yağ, zeytinyağı, peynirler), lifli gıdalar (yeşil sebzeler, kuru sebzeler ve buğday ürünleri). Meyveleri yediğiniz zaman kanınız mide üzerinde yoğunlaşır, sindirim kolaylaşır ve enerji seviyesi oldukça artar.
Yorgunluktan Kurtulmak İçin Terleyin: Çok şiddetli enerji gerektirmeyen yani yarışma sporları dışındaki tüm sporlar, kasların daha çok çalışmasını, hücrelerin oksijen ile dolmasını ve kan dolaşımının güçlenmesini sağlar. Tüm organlar ve bütünüyle organizma çalıştıkça güçlenen ve kendini zinde hisseden bir oluşumdur.
Kaliteli Uyku: Yatmadan önce hafif bir içecek ve uzun süreli ılık duş rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Yemekten hemen sonra yatmayın, kendinize 3-4 saat izin verin. Bu süre içerisinde müzik dinleyin, güzel bir film seyredin ya da kitap okuyun, yani beyninizin boşalmasını sağlayın. Odanızın rahatlatıcı bir ışık düzeni olması ve ısısının 18-20 derece arasında olması gerekir. Bu arada en önemlisi gece boyu taze hava solumaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder