28 Nisan 2013 Pazar

yer sofrası



Olmazsa Olmaz Soslar: Calve barbekü sosu, Kikkoman soya sosu, Kühne hardal, Heinz acı chili sos.
Etlerin Marine Edilmesi: Etleri bir gece önceden, kokulu otlar, soğan ya da sarımsakla tatlandırdığınız zeytinyağı ile sirke ya da şarap karışımında bekletin.
Patates Salatası: Patatesleri haşlayın. Kabuklarını çıkarıp bıçakla küp şeklinde doğrayın. Küçük bir kapta çırpılmış bir yumurta, tuz, kırmızı pul biber ve karabiber, kimyon, zeytinyağı, limon, sirke ve hardalı karıştırın. Taze soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Patatesleri sosla karıştırıp iyice yedirin. En son soğan ve maydanozu ekleyin.
Patlıcan Salatası: Patlıcanları ateş üzerinde çevirerek dışı yanıp içi yumuşayıncaya dek közleyin. Saplarından tutarak bıçakla kabuklarını soyun. Zeytinyağı, limon, dövülmüş sarımsak, sirke ve tuz ilave ederek çatalla püre kıvamına gelene dek ezin.
Buzlu Çay: 2 bardak suda 1 bardak şekeri eriyinceye kadar ısıtın. 6 poşet çay ilave edin. Demlenmeye bırakın. Poşetleri çıkarın ve üzerine bir sürahiyi tamamlayacak kadar soğuk su ilave edin. Buz, limon dilimleri ve taze nane ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder