9 Nisan 2013 Salı

stressiz günler



Sürekli uykunuz var, en küçük bir tersliğe dahi sinirleniyorsunuz, asla konsantre olamıyorsunuz... Bunun adı stres, uzmanlar çağın hastalığı diyor. Stres modern kadının hayatını bir anda kâbusa dönüştürebilir. Eğer onun kendiliğinden geçmesini bekliyorsanız, sonunda depresyona girmeniz kaçınılmaz olur.
Kokularla Oynayın: Kimi kokular sayesinde stresten tamamıyla kurtulmak mümkün. Gül yağı içeren vücut kremlerinin ve losyonlarının da strese karşı çok iyi geldiği biliniyor. Yeşil çay aroması içeren vücut spreyleri de harika sonuçlar doğruyor. Bunun dışında, banyo suyunun içine atılan papatya, lavanta gibi esanslar da, banyo suyunun içine atılan papatya, lavanta gibi esanslar da çok etkili. Bu esansların hem rahatlatıcı hem de kas gevşetici özellikleri var. Ayrıca suya atıldığında köpüren, yeşil domates yaprağı ya da ıslak yeşillik kokusu yayan esanslar da stresten uzaklaştırmak için birebir.
Mavinin Gizemi: Renklerin duyguları etkilediği bir gerçek. Günümüzde bitki çaylarının poşetleri de çok cazip. Böylece seçilen renk, ruh halini de belirliyor. Ayrıca kendini, mavi renkteki banyo suyunun içine bırakan kişilerin inanılmaz derecede rahatladığı da biliniyor. Sarı camlar, yaratıcılığın ön plana çıkmasını sağlar. Uzmanlar kırmızı renkteki bir odanın zamanla sinirlerin gerilmesine hatta bazı durumlarda asabiyete yol açacağını belirtiyorlar. Bu nedenle, duvar rengi seçiminde yeşil y ada deniz mavisi gibi renkler tercih edilmelidir. Meditasyon için en uygun odalar sade döşenmiş ve açık tonlarda olanlardır.
Stresinizi Yiyerek Yok Edin: Sebze, tahıl ürünleri ve fındık zaman içerisinde stres üzerinde olumlu bir etki gösterir. Çünkü bu besin maddelerinin içerisinde, anti-stres ilacı olarak kabul edilen magnezyum bulunur.
Qigong İle Enerji Depolayın: Qigong, Çinliler'in yüzyıllardan beri uyguladığı bir enerji egzersizidir. Qi, yaşam enerjisi, Gong, çalışma anlamana gelmektedir. Bu egzersiz sadece kasları güçlendirmez, aynı zamanda güç kazanmanızı da sağlar. İşte yapmanız gereken egzersizler... Ayaklarınızı omuz hizasında açın. Sırtınızı dik tutun ve kaslarınızın gevşemesini sağlayın. Ellerinizi göğüs hizasına getirin ve avuç içlerinizi birleştirin. Ellerinizi sıkı bir şekilde birbirine doğru bastırın ve ona kadar sayın. Bu hareketi altı defa tekrarlayın.
Gülmek Rahatlatır: Gülme eylemi gerçekten de sağlıklı ve rahatlatıcıdır. Gülerken nabız daha hızlı atar, bu da kan dolaşımını düzenler ve organizmanın oksijen alımını yoğunlaştırır. Ayrıca bu şekilde vücut mutluluk hormonu salgılar. Bunun dışında gülme eyleminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bir gerçektir.
Sıcak Saunalar: Sauna mutluluk hormonu salgılamamızı sağlar. Ayrıca sıcak saunadan soğuk havaya çıkmak da kan dolaşımınızı hızlandıracaktır. Cildiniz pembelik kazanıp, kaslarınız gevşeyecektir. Su arındırır, temizlik ve saflık duygusu verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder