Çabuk Tavuk
Çorbası
Malzemeler :
- 1 adet tavuk göğsü, kemikli ve derili
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 4 adet sıvı tavuk bulyon ve aynı oranda su
- 2 küp küp kesilmiş kereviz sapı
- 3 küp küp kesilmiş havuç
- 2 fincan kısa noodle ya da erişte
- 1 yemek kaşığı dilediğiniz sağlıklı bitki
- ¼ fincan taze maydanoz
Hazırlanışı :
1. Fırın tepsisine tavuk göğsünü yerleştirin ve
tavuğun derisini zeytinyağı ile ovalayın.
2. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
3. 35-40 dakika kadar tavuğunuzu fırında pişirin. Daha
sonra soğumaya bırakın ve soğuyunca derisini ayırın ve tavukları didikleyin.
4. Tavuk suyu ile suyu içten içte kaynayacak şekilde
ısıtın ve içine kerevizi, havucu, bitki ve erişte ya da noodleları ekleyin.
5. Kapağını kapatın ve 10-12 dakika kadar içten içe,
sebzeler pişene kadar, kaynatın.
6. Tavuğu ve maydanozu da ekleyin ve güzelce
kaynattıktan sonra bol karabiber ve limon ile sıcak servis edin.
C vitaminli
smoothie
Malzemeler :
- 1 fincan portakal suyu
- 1 fincan çilek (taze ya da dondurulmuş)
- ¾ fincan küp küp doğranmış papaya (ya da mango, muz ya da ananas)
Hazırlanışı :
1. Bütün malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
2. İsterseniz smoothienizi dondurabilir ve
hastalandığınız zaman içmek için saklayabilirsiniz.
Noodle
Malzemeler :
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/3 ya da ½ fincan ekmek kırıntısı
- 1 paket noodle
- 2 yemek kaşığı parmesan
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
1. Tereyağını bir tencerede eritin ve içine ekmek
kırıntılarını ekleyin.
2. Daha sonra bunları orta ateşte bir tavada kıtır
kıtır olana kadar ve kahverengine dönene kadar kızartın.
3. Ekmekler hazır olunca tencereyi ocaktan alın.
4. Yumurtalı noodleları üzerindeki pakette yazan
şekilde pişirin.
5. Ekmek kırıntıları ve tereyağı karışımını
noodleların üzerine ekleyin ve üzerine 2 yemek kaşığı parmesan ekleyin.
Ev yapımı
zencefilli tonik
Mazlemeler :
- ½ fincan soyulmuş ve dilimlenmiş taze zencefil
- 1 fincan su
- ¼ fincan maple (akça ağaç) şurubu
- 1 şişe soda soda
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
1. Zencefil ve suyu 1 tavada 30 dakika içten içe
kaynatın. Soğumaya bırakın ve sonrasında süzün.
2. Akça ağaç şurubunu da ekleyin ve iyice karıştırın.
3. Elde ettiğiniz şurubunuzdan 2 yemek kaşığı kadarını
soda ile karıştırın ve içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder