Malzemeler
1
kg çipura
3
yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1
çay kaşığı karabiber
2
diş rendelenmiş sarımsak
3-4
dal maydanoz
1
çay kaşığı tuz
Tarif
Çipuraların
içini iyice temizleyin. Soğuk suyla iyice yıkayıp kanını alıp pulları
temizleyin. İki tarafına da bıçakla hafif bir çizik atın. Marine sosu için, bir
kâsede zeytinyağı, karabiber, tuz, rendelenmiş sarımsakları karıştırın,
maydanozları yıkayıp ince kıyın ve ilave edin. Geniş bir kaba sosu koyarak
üzerine çipuraları yan yana koyun. Marine malzemesini balığın iç kısmı dâhil
her yerine güzelce sürerek üzerini streç ile kapatın ve balıkları 2 saat
buzdolabında dinlendirin. Elektrikli ızgarada veya mangalda her iki tarafını da
10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder