9 Temmuz 2016 Cumartesi

makyaj


Makyaj yaparken hangi sırayı takip etmeliyiz?
Yapmamız gereken ilk işlem cildimizi temizlemek. Temiz bir cilde makyaj bazını sürdükten sonra gün boyu taze kalacak bir makyaja imzanızı atabilirsiniz. Daha sonraki aşama fondöten ve gözaltı kapatıcısı olmalı. Yüz hatlarımıza göre pudra, aydınlatıcı ve allık ile ışık oyunları yapabiliriz. Ten makyajımız hazır hale geldikten sonra kaş kalemi ile mutlaka kaşlar boyanmalı ve göz makyajına geçilmeli. En son dudak üstümüze pudra sürüp uygun dudak kalemi ve ruju uygularız.
Ten renklerine göre doğru allık renkleri neler?
Beyaz tenliler uçuk pembeleri ya da tam tersi koyu mürdüm tonlarını rahatlıkla kullanabilirler. Kumrallar ise koyu pembeler ve şeftali renklerini kullanarak güzel bir enerji yakalayabilir. Esmerlere önerim içinde koyu kırmızılık ve bakırlık olan tüm renkleri rahatça kullanmaları.
Buğulu göz makyajı yapmanın en doğru yöntemi ne?
Öncelikle göz kaleminiz kesinlikle sivri olmamalı ve keskin hatlar bırakmamalı. Göz kaleminizi fırça yardımıyla dağıtmak buradaki püf nokta… Aynı şekilde far da ıslatılarak fırçayla düzgün ve eşit bir şekilde dağıtılmalı. Çukur gözler buğulu göz makyajını tercih etmemeli. Net ve belirgin gözlere bu makyaj daha çok yakışır.
Makyajımızın gün boyu dayanıklı kalması için neler yapmalıyız?
Makyaj altı bazı ve toz pudra uyguladığınız takdirde makyajınız çok daha dayanıklı olur.
Dudak tiplerine göre ruj uygulamaları konusunda bilgi verir misiniz?
İnce veya kalın, dudak şekli ne olursa olsun dudak kalemi kullanılmalı. İnce dudaklar koyu renk rujlardan kaçınmalı aksine açık renkleri tercih etmeli. Kalın dudaklar ise daha koyu tonlar kullanmalı.
Gece makyajında en önemli nokta ne?
Yüzde bir yere fokuslanmak, bir yeri ön plana çıkarmak ve diğer yerleri geri planda bırakmak çok önemli. Örneğin dudaklarınıza fuşya rengi bir ruj uygulaması yaptıysanız, yanaklar ve göz daha geri planda olmalı. Ya da göze yoğun “smokey” bir makyaj uygulaması yaptıysanız, yanaklarda hafif bir kontür ve dudaklarda “ten tonlarında” bir ruj ideal olacak, fazlası ise göz yorabilir.
Buğulu göz makyajı yaparken en dikkat edilmesi gereken nokta nedir?
“İyi dağıtma” bu makyajdaki en önemli nokta olmalı. Fırçalara çok iş düşüyor. Doğru dağıtma fırçaları kullanmalı (sünger uçluları tercih etmeyin). Makyajda net çizgilerden kaçınmak “yavaş yavaş yok olan” bir renk görüntüsü yakalamak gerekiyor.
Hangi göz renkleri hangi renk farlardan uzak durmalı?
Her göz rengi her far rengini kullanabilir, ama burada dikkat edilmesi gereken “renk tonunu” ve beraberinde kullanılacak diğer makyaj ürünlerini (göz kalemi, maskara gibi) doğru seçmek. Renk tonunu belirlerken kendi göz renginizden mümkün olduğunca uzaklaşmanız gerekir. Örneğin göz renginiz açık maviyse mavinin en koyu tonu yani koyu lacivert göz renginiz için en doğru ton olacaktır. Göz renginizle aynı renkte bir far uygulamak isterseniz dipten koyu renkte bir kalem çekmeniz yine göz renginizi vurgulayacak bir sonuç yaratabilir.
Işıltılı pigmentleri nerelerde ve nasıl kullanmalıyız?
Pigmentler çok amaçlı ürünler olup tüm yüzde (göz, dudak, yanak) kullanılabilir. Hatta başka ürünlerle karıştırılabilir olma özelliği sayesinde vücuda bile rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Örneğin ışıltılı altın rengi bir pigmenti vücut kreminize ya da fondöteninize karıştırıp elinizdeki ürünlerden farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu pigmentler toz halinde olduğu için uygulamadan önce kremsi bir baz kullanın ki ürün uçuşmasın ve tam istediğiniz yere uygulanabilsin. Fırçanızı kullanırken tampon hareketlerle uygulamak da dökülmeleri önleyecek ve rengin daha zengin gözükmesini sağlayacak.
Makyajımızın gece boyunca taze görünmesi için ipuçları verir misiniz?
Kalıcılığını artıran bazlar, makyajı el yerine fırçayla uygulamak, suya dayanıklı ürünler tercih etmek kalıcılığı arttırır. Bunun yanı sıra ince yapıda bir pudra, makyajınızın fokus ürünleri (ruj, allık, göz kalemi gibi) gece boyunca küçük rötuşlar için yanınızda bulunmalı.
Neon makyajı doğru yapmanın doğru kuralları neler?
Neon modası olarak bilinen makyaj renkleri çarpıcı sıcak renklerden oluşan parlak ürünler. Sıcak renkler güneşin içerisinde bulunan renklerdir. Neon makyajda sıcak renklerin yanında soğuk renk olarak bilinen yeşil de bulunur. Bu nedenle soğuk ve sıcak renklerin uyumunu yakalamak en önemli kural. Bu kuralı göz şekli ile paralel olarak kullanmak gerekir.
Neon paletinden hangi tonları hangi bölge için kullanmayı önerirsiniz?
Göz şekli küçük ve birbirine yakın ise; sarı tonlarını göz kapağı üzerine ya da göz pınarına yakın yerlere uygulamak gerekir. Bu uygulamayı özellikle turuncu, kırmızı ya da yeşil tonlarıyla çerçevelemek gerekir. Göz şekli büyük ve birbirine uzak ise; kırmızı, turuncu ve yeşil tonlarını göz kapağı üzerine ya da göz pınarına doğru uygulamak gerekir. Sarı tonlarını ise bu renkleri çerçevelemek için kullanmak uygun olacaktır.
Fuşya, sarı, turuncu, yeşil gibi iddialı renkleri makyajda nasıl dengelemeliyiz?
Neon renklerin uygulanışında uyumlu yeşil-turuncu, sarı-fuşya şeklinde yapabiliriz. Fakat bu uygulamayı bir kalıba sokmak neon makyajının marjinal sonucunu olumsuz etkiler. Bu nedenle de renklerin dengelenmesini daha çok göz, saç ve kıyafet renkleri belirlemeli. Dengeleme diye tanımlanan bu uygulama iki şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi; zıt renkleri bir arada kullanmak, ikincisi ise; yakın renkleri bir arada kullanmak. Örneğin turuncu-yeşil ya da turuncu-sarıyı birlikte kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder