Malzeme:
Bir su bardağı tavuk suyu
½ su bardağı portakal suyu
50gr kuru kayısı, erik, elma ve
incir
1çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kırmızı biber
Bir tutam tarçın
Bir tutam yenibahar
4 parça tavuk göğsü
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kuru meyveleri, zencefil ve diğer
baharatlarla birlikte, tavuk ve portakal suyunda pyrex ya da güveç kabında
haşlayın. Göğüs etlerini ekledikten sonra kapağı kapatıp kısık ateşte 40 dakika
pişirin. Tavuk etleri ve meyveler yumuşadıktan sonra kuskus ya da bulgur
pilavıyla servis yapın. Fırında pişim sırasında biraz portakal likörünü ya da
Cointreau eklemeniz yemeğe ayrı bir lezzet katacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder