10 Temmuz 2016 Pazar

Pesto Soslu Çilekli Salata


Malzemeler
  • 12 yedikule marulu
  • 12 kırmızı radika
  • 1 kırmızı soğan
  • 150 gr çilek
Tarif
  • Marul ve radikayı bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
  • İri parçalar şeklinde koparıp geniş bir kaseye alın.
  • Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve salataya ilave edin.
  • Çilekleri ince dilimleyip ekleyin ve hepsini harmanlayın.
  • Salatayı servis tabağına aktarın ve üzerine Pesto sos gezdirerek servis yapın.
  • Pesto sos:
  • Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın.
  • 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun.
  • Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın.
  • Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin.
  • Krema kıvamına gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder