Malzemeler
- 12 yedikule marulu
- 12 kırmızı radika
- 1 kırmızı soğan
- 150 gr çilek
Tarif
- Marul ve radikayı bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
- İri parçalar şeklinde koparıp geniş bir kaseye alın.
- Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve salataya ilave edin.
- Çilekleri ince dilimleyip ekleyin ve hepsini harmanlayın.
- Salatayı servis tabağına aktarın ve üzerine Pesto sos gezdirerek servis yapın.
- Pesto sos:
- Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın.
- 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun.
- Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın.
- Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin.
- Krema kıvamına gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder