Malzemeler
- Pirinç
- Tavuk göğüs
- Havuç
- Soya sos
- Beyaz şarap
- Taze soğan
- Yeşil soğan
- Karabiber
- Tuz
- Şitaki mantarı
Tarif
- Önce princi iyice yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz.
- Princimizi yıkayıp tencereye koyduktan sonra tavuk göğüsü, şitaki mantarı ve taze soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
- Malzemelerimizi ince ince dilimledikten sonra sıra havucumuzu rendeliyoruz.
- Rendeleme işlemi bittikten sonra ince ince dilimlediğimiz ve rendelediğimiz bütün malzemeleri, kuru soğan hariç, pirincin bulunduğu tencerenin içerisine yerleştiriyoruz.
- Şirtaki mantarından çıkan suyun bir kâseye alarak üzerine soya sosu, beyaz şarap, tuz ve karabiberi karıştırdıktan sonra pirincin bulunduğu tencerenin içerisine ekliyoruz.
- En son olarak üzerine su ekliyoruz.
- Bu işlemleri bitirdikten sonra 15 dakika boyuncu pişiriyoruz.
Pişirme işlemini bitirdikten sonra üzerine kuru soğanlarımızı ilave
ederek, pilavımızı servise hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder