20 Ağustos 2018 Pazartesi

Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?


Solunum sisteminin ilk başlangıç organı olan burunun görevi soluduğumuz havayı nemlendirmek, ısıtmak ve süzmek. Soğuk algınlığı ya da alerji tıkanıklığa yol açar ve burun bu işlevlerini yapamaz hale gelir. Burnu tıkanan kişi nefes almakta zorluk çeker; ağızdan nefes almaya başlar. Bu durum, geceleri uyumakta zorlanmaya da neden olur. Burun tıkanıklığının pek çok nedeni olabilir. Ancak sebep soğuk algınlığı ise bu 3 etkili yöntemle sağlıklı nefes almaya başlamanız mümkün.
Bol su ve buhar
Yaşadığınız burun tıkanıklığının pek çok nedeni olabilir. Çözüm yollarını araştırmadan önce tıkanıklığın sebebini bilmek, doğru yöntemler uygulamanızı ve daha kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı sağlar. Eğer tıkanıklığın sebebi soğuk algınlığıysa bu süreçte bol su tüketmeniz çok önemlidir. Bol bol ılık su için. Su içmek, ağzınızdan nefes aldığınız bu süreçte hem boğaz hem de ağız kuruluğunu önler. Kaynar suya mentol ekleyip buhar kürü de yapabilirsiniz. Sıcak suyun üstüne eğilin ve başınızın üstünü bir havluyla kapatın. Bu buharı solumak burnunuzun kısa sürede açılmasını sağlayacak.
Çörek otu damlası
Beş dal ince kıyılmış maydanoz, üç parmak büyüklüğünde kesilmiş kırmızı lahana ve bir yemek kaşığı kadar çörek otunu havanda iyice dövün. Hazırladığınız bu karışımı bir su bardağı su ile on dakika boyunca kaynatın ve ardından soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde bu sudan üçer damla burnunuza damlatın. Burun tıkanıklığı nasıl geçer diyorsanız bu yöntemi mutlaka denemenizi öneririz. Burnunuzun kısa süre içinde açıldığını siz de göreceksiniz.
Okyanus tuzuyla gargara
Tuzlu suyun, özellikle de deniz suyunun burun kanallarını ve sinüsleri açan bir etkiye sahip olduğunu biliyoruz. Bu etkiyi evinizde hazırlayacağınız tuzlu karışımla da elde edebilirsiniz. Yarım bardak ılık suya yarım çay kaşığı okyanus tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı burnunuza çekin. Hemen hemen tüm aktarlarda bulabileceğiniz okyanus tuzlu bu su sayesinde hem burnunuz açılacak hem de sinüslerdeki bakterilerin ölmesini sağlayacaksınız. Burun tıkanıklığı nasıl geçer diyenler bu karışımdan gargara olarak da faydalanabilirler.
Burun akıntısı genellikle soğuk algınlığı, grip gibi bulaşıcı hastalıklar sonucu yaşanan bir sağlık sorunudur. Çok ciddi olmasa da gündelik hayatta bizi oldukça rahatsız eden, yaşam kalitemizi düşüren bir hastalık olan burun akıntısının soğuk algınlığı dışında alerjik nedenleri de olabilir. Basit bir burun akıntısı nedeniyle doktorun kapısını çalmaktansa evde hazırlayabileceğiniz bitkisel yöntemlerle bu sinir bozucu hastalıktan kurtulmanız mümkün.
Limon kürü
Limon ve suyu karıştırarak hazırlayacağınız bu kür, burun akıntısını ortadan kaldırabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri . Hazırlanışı çok pratik olan bu yöntemde yapmanız gereken tek şey bir bardağın içine su doldurup içine yedi-sekiz damla limon suyu ilave etmek. Yaptığınız bu karışımı burnunuza çekin. Günde üç defa çekmeniz yeterli olacaktır. Bu kür ile burun akıntınızın kısa sürede son bulduğunu göreceksiniz.
Zencefil kürü
Her derde deva zencefil, burun akıntısının da bitkisel tedavilerinden biri. Zencefilin kökünü veya yaprağını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey zencefilin kökünü veya  yaprağını iyice ezip suyunu çıkarmak. Elde ettiğiniz bu suyu için.
Zerdeçal  ve keten tohumu kürü
Ciltteki kesik ve yaralar için de oldukça etkili bir şifa kaynağı olan zerdeçal; antiviral, antibakteriyel, atiflamatuar ve antioksidan etkisiyle, burun akıntısından şikayet edenlerin derdine derman olacak. Bir bardak kadar taze zerdeçal ile bir çay kaşığı keten tohumu yağını karıştırın ve iyice ezin. Bu karışımı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, bir kaşık tüketin. Bu yöntem yalnızca burun akıntınızı kesmekle kalmayacak vücudunuzdaki yaraların iyileşmesini de sağlayacak.
Okaliptüs yağı kürü
Burun akıntısını gidermede en etkili bitkisel yöntemlerden biri olan okaliptüs yağı kürünün hazırlanışı da oldukça kolay. Bir çaydanlık kadar sıcak suyun içine yedi-sekiz damla okaliptüs yağı damlatın. Buharın üzerine eğilip kürün daha etkili olması için başınızın üzerini havluyla örtün. Hazırladığınız bu yağlı sudan çıkan buharı teneffüs edin. Burun kanallarının içinde biriken mukusun dağılıp burnunuzun açıldığını daha ilk anda hissedeceksiniz. Bu kürü günde iki kez uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder