18 Ağustos 2018 Cumartesi

Cildinizin Parlamasını Sağlayacak Antioksidan Dolu Gıdalar

Kırmızı fasulye (Meksika fasulyesi)
Besinlerin renkleri, genellikle, size antioksidan içerip içermediklerini söyler. Fasulye, yiyeceklere çok kolay katabileceğiniz, çok kullanışlı bir yiyecektir. Çorbalarınıza, yiyeceklerinize, salatalarınıza kırmızı fasulyeyi ekleyin. Dilerseniz fasulyeyi kendi başına da pişirebilirsiniz.
Yabanmersini
Antioksidan açısından en zengin gıdalardan biri olan yabanmersini koyu lacivert rengiyle tanınır. Taze yabanmersinini sabahları yulaf ile karıştırabilir ya da tek başına tüketebilirsiniz. Tazesini bulamazsanız donmuşunu tüketin. Donmuş yabanmersini de son derece faydalıdır.
Domates
Domatesin içeriğinde bulunan likopen herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle prostat kanseri ile mücadele eden likopen içeren domates, A ve C vitaminlerini de içerir. Pişmiş domates de en az çiğ olanı kadar faydalıdır. Makarnanızı bol domates soslu yapmak için mükemmel bir bahane!
Böğürtlen
Kanserle mücadele eden antioksidan tipini barındıran böğürtlen, mükemmel bir meyve, atıştırmalık ve smoothielere eklenebilecek bir lezzettir.
Enginar
Mükemmel C vitamini ve antioksidan kaynağı olan enginarı soyması zor gibi görünüyorsa hazırlanmış halde de satın alabilirsiniz.
Şeftali
Görüş, kalp sağlığı ve cilt güzelliğinde önemli rol oynayan antioksidanlar içeren şeftali mükemmel bir yaz meyvesidir ve çok lezzetlidir. Bu sayede, her zaman kolayca tüketilebilir.
Dolmalık biber
Dolmalık biber A, C ve E vitamini içerir. Bu vitaminler serbest radikallerle savaşmanızı sağlarlar ve immün sisteminizi kuvvetlendirirler. Ayrıca cildinizin de parlak ve güzel görünmesini sağlarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder