Kırmızı
fasulye (Meksika fasulyesi)
Besinlerin renkleri, genellikle, size antioksidan
içerip içermediklerini söyler. Fasulye, yiyeceklere çok kolay katabileceğiniz,
çok kullanışlı bir yiyecektir. Çorbalarınıza, yiyeceklerinize, salatalarınıza
kırmızı fasulyeyi ekleyin. Dilerseniz fasulyeyi kendi başına da
pişirebilirsiniz.
Yabanmersini
Antioksidan açısından en zengin gıdalardan biri olan
yabanmersini koyu lacivert rengiyle tanınır. Taze yabanmersinini sabahları
yulaf ile karıştırabilir ya da tek başına tüketebilirsiniz. Tazesini
bulamazsanız donmuşunu tüketin. Donmuş yabanmersini de son derece faydalıdır.
Domates
Domatesin içeriğinde bulunan likopen herkes tarafından
bilinmektedir. Özellikle prostat kanseri ile mücadele eden likopen içeren
domates, A ve C vitaminlerini de içerir. Pişmiş domates de en az çiğ olanı
kadar faydalıdır. Makarnanızı bol
domates soslu yapmak için mükemmel bir bahane!
Böğürtlen
Kanserle mücadele eden antioksidan tipini barındıran böğürtlen, mükemmel bir
meyve, atıştırmalık ve smoothielere eklenebilecek bir lezzettir.
Enginar
Mükemmel C vitamini ve antioksidan kaynağı olan
enginarı soyması zor gibi görünüyorsa hazırlanmış halde de satın alabilirsiniz.
Şeftali
Görüş, kalp sağlığı ve cilt güzelliğinde önemli rol
oynayan antioksidanlar içeren şeftali mükemmel bir yaz meyvesidir ve çok
lezzetlidir. Bu sayede, her zaman kolayca tüketilebilir.
Dolmalık
biber
Dolmalık biber A, C ve E vitamini içerir. Bu
vitaminler serbest radikallerle savaşmanızı sağlarlar ve immün sisteminizi
kuvvetlendirirler. Ayrıca cildinizin de parlak ve güzel görünmesini sağlarlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder