23 Ağustos 2018 Perşembe

Zekanızı ve Hafızanızı Güçlendirecek Besinler


Beynimiz de, tıpkı vücudumuz gibi, aktif kalmak için besleyici gıdalara ihtiyaç duyar. Ne kadar çok vitamin ve besin alırsak, beynimiz, fiziksel olarak o kadar çok iyi durumda olur. İşte beyninize de faydalı olan gıdaların bazıları!
Elma
Günde 1 elma doktoru uzak tutar derler. Aynı zamanda da beyninizin daha iyi çalışmasına sebep olur. Elmanın içinde bulunan bitkisel ilaçlar, beyninizi nörodejeneratif hastalıklara karşı korurlar (Parkinson ve Alzheimer gibi). Aynı zamanda bu meyve, bakteri, mantar ve virüslerin neden olduğu zararlara karşı da vücudu korur.
Böğürtlen
Birçok anti-oksidatif bileşenler içeren böğürtlen, serbest radikallerin sebep olduğu birçok beyin hasarına karşı beyninizi korur. Hafıza kaybından, felce kadar birçok hastalığın riskinin azalmasını sağlar, hatta tamamen önler. Günde 1 avuç böğürtlen yemeyi atlamayın deriz.
Sert kabuklu yemişler
Kabuklu yemişler yüksek miktarda E vitamini içerirler ve bu vitamin, yaşlandıkça ortaya çıkan hafıza kaybını engelleme özelliğine sahiptir. Badem ve ceviz en faydalılarıdır.
Zerdeçal
Körideki sarı baharat olan zerdeçal, kurkumin adlı bir bitki kökenli kimyasal içerir. Bu kimyasal, kuvvetli antioksidan ve iltihap sökücü özelliğe sahiptir. Bu özellikler ise, felç, bunama ve birçok beyin ile alakalı hastalığa karşı koruyucudurlar. Bu nedenle hint mutfağını da yemek listenize eklemeli ya da arada bir köriyi yaptığınız yemeklere katmalısınız.
Yumurta sarısı
Yumurta sarısı, beyin için en önemli besinlerden biri olan kolin içerir. Kolin, bilgileri beynimizde saklamamıza yardımcı olur.
Somon
Somon ve diğer omega 3 açısından zengin balıklar, beyin fonksiyonlarının sağlıklı olmasını ve sinir hücrelerimizin aktif ve düzgün bir şekilde birbirleriyle iletişim içinde olmasını sağlarlar. Hafıza ve öğrenme dönemimize faydalıdırlar.
İstiridye
İstiridyeler demir ve çinko açısından zengindir ve ikisi de zekamızın keskin olmasını ve konsantrasyonu sağlarlar. Ayrıca bol miktarda omega 3 içerirler ve aynı zamanda, belirtmeden geçmeyelim, kuvvetli bir afrodizyaktır.

Zekanızı ve hafızanızı kuvvetlendirmek için bu besinlerden bol bol tüketmeye dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder