22 Ağustos 2018 Çarşamba

Mangal İçin Dip Sos Tarifleri


Tatlı ekşi sos
Özet:
6-8 Kişilik
Tüm tarif: 356 Kalori
Tüm tarif: 5.5 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
2 yemek kaşığı esmer şeker 
2.0 BP
1 yemek kaşığı mısır unu
1.5 BP
250ml ananas suyu 
1.5 BP
2 yemek kaşığı ketçap 
0.5 BP
2 yemek kaşığı tatlı şarap 
0.0 BP
3 yemek kaşığı sirke  
0.0 BP
1 küçük kırmızı kapya biber, küçük kesilmiş 
0.0 BP
Yapılışı:
1. Şarabı, ananas suyunu, sirkeyi, soya sosunu, şekeri ve ketçabı karıştırın.
2. Düşük ısılı ateşte, bu karışımı bolca karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
3. Karışım kaynayınca kapya biberini de katın.
4. Mısır ununu 1 yemek kaşığı suyla karıştırın ve tencereye katıp, karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
5. Karışım pişince, ateşin altını kısın ve 2 dakika daha pişirin. 
6. Elde ettiğiniz sos soğuduktan sonra balık veya kuzu etiyle servis edin.
Fırında pişmiş kırmızı soğanlı sos
Özet:
6-8 Kişilik
Tüm tarif: 1279 Kalori
Tüm tarif: 3.0 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağı  
2.5 BP
1 tatlı kaşığı kahverengi şeker  
0.5 BP
500gr kırmızı soğan, ince dilimlenmiş 
0.0 BP
1kg arpacık soğanı  
0.0 BP
3 büyük diş sarımsak    
0.0 BP
1.5kg orta boy domates   
0.0 BP
440gr doğranmış domates konservesi   
0.0 BP
7gr taze kekik, doğranmış  
0.0 BP
1 tatlı kaşığı tuz
0.0 BP
Yapılışı:
1. Fırını 200 derecede ısıtın.
2. Kırmızı soğanları, arpacık soğanlarını, sarımsağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak fırın tepsisine koyun.
3. Domatesleri ortadan bölerek fırın tepsisine ekleyin ve soğanların üzerine yayın.
4. Tuzu ve kekiği de serperek 1 saat pişirin.
5. Sebzeleri 1 saat pişirdikten sonra, konserve domatesi yemeğin üzerine yayın ve şekeri serpin.
6. 20 dakika daha pişirin.
7. Bu sosu, patates püresi veya mangalda pişmiş etlerle servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder