Tatlı ekşi
sos
Özet:
6-8 Kişilik
Tüm tarif: 356 Kalori
Tüm tarif: 5.5 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
2 yemek
kaşığı esmer şeker
|
2.0 BP
|
1 yemek
kaşığı mısır unu
|
1.5 BP
|
250ml
ananas suyu
|
1.5 BP
|
2 yemek
kaşığı ketçap
|
0.5 BP
|
2 yemek
kaşığı tatlı şarap
|
0.0 BP
|
3 yemek
kaşığı sirke
|
0.0 BP
|
1 küçük
kırmızı kapya biber, küçük kesilmiş
|
0.0 BP
|
Yapılışı:
1. Şarabı, ananas suyunu, sirkeyi, soya sosunu, şekeri
ve ketçabı karıştırın.
2. Düşük ısılı ateşte, bu karışımı bolca karıştırarak
şeker eriyene kadar pişirin.
3. Karışım kaynayınca kapya biberini de katın.
4. Mısır ununu 1 yemek kaşığı suyla karıştırın ve
tencereye katıp, karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
5. Karışım pişince, ateşin altını kısın ve 2 dakika
daha pişirin.
6. Elde ettiğiniz sos soğuduktan sonra balık veya kuzu
etiyle servis edin.
Fırında
pişmiş kırmızı soğanlı sos
Özet:
6-8 Kişilik
Tüm tarif: 1279 Kalori
Tüm tarif: 3.0 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
1 yemek
kaşığı zeytinyağı
|
2.5 BP
|
1 tatlı
kaşığı kahverengi şeker
|
0.5 BP
|
500gr
kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
|
0.0 BP
|
1kg
arpacık soğanı
|
0.0 BP
|
3 büyük
diş sarımsak
|
0.0 BP
|
1.5kg orta
boy domates
|
0.0 BP
|
440gr
doğranmış domates konservesi
|
0.0 BP
|
7gr taze
kekik, doğranmış
|
0.0 BP
|
1 tatlı kaşığı tuz
|
0.0 BP
|
Yapılışı:
1. Fırını 200 derecede ısıtın.
2. Kırmızı soğanları, arpacık soğanlarını, sarımsağı
ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak fırın tepsisine koyun.
3. Domatesleri ortadan bölerek fırın tepsisine ekleyin
ve soğanların üzerine yayın.
4. Tuzu ve kekiği de serperek 1 saat pişirin.
5. Sebzeleri 1 saat pişirdikten sonra, konserve
domatesi yemeğin üzerine yayın ve şekeri serpin.
6. 20 dakika daha pişirin.
7. Bu sosu, patates püresi veya mangalda pişmiş
etlerle servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder