5 Ağustos 2018 Pazar

japon diyeti


Japonlar, dünya üzerindeki en düşük obezite oranına sahip millet. Bu oran sadece %3! Ortalama bir Japon, ortalama bir Amerikalı’dan, günde, %25 daha az kalori almakta. Bunun sebebi; balık, sebze ve sağlıklı pirinç ağırlıklı besin alışkanlıkları. Peki, siz neden Japon mutfağını örnek alıp daha sağlıklı olmayasınız ki? İşte size Japon Diyeti’nin incelikleri:
Japon Diyeti nasıl yapılıyor?
Yüksek enerjili ve kalorili gıdaları (çikolata, bisküvi gibi) aşağıdaki düşük enerjili olanlarla değiştirin.
Pirinç
Japonların günlük öğünü yüksek miktarda pirinç içerir. Pirinç, düşük kalorilidir ve sizi uzun süre tok tutar. Bu noktada tercih etmeniz gereken pirinç türü, Japonlara özgü olan pirinç türleri olmalıdır.
Sebze
Kırmızı biber, yeşil fasulye, soğan, ıspanak, bambu, şitake mantarı, turp… Bu liste uzar gider! Kısacası bir öğünde 4 sebze olması Japonlar için son derece doğal.
Balık
Yağlı balıklar omega 3 gibi sağlıklı yağlar içerdikleri için son derece faydalılardır. Üstelik moral düzeltici etkileri de vardır. Somon, taze ton balığı ve sardalya gibi balıklar hem hafif, hem de sağlıklı beslenmenizi sağlarlar.
Soya
Japonların beslenmelerinde bol miktarda soya vardır. Tofu, edamame, miso çorbası ve tabii ki soya sosu! Yine de yüksek sodyum içermeleri sebebiyle çok miktarda tüketmemenizde fayda var.
Meyve
Günlük tatlı tercihleri meyveden yanadır. Bazen de dondurma.
Et suyu
Et suyu Japon sofralarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Son derece ısıtıcı ve doyurucudur.
Tipik bir gün
  • Kahvaltı: Sebzeli et suyu
  • Öğle yemeği : Sushi
  • Akşam yemeği : İnce doğranmış et ve pirinç. Puding yerine meyve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder