Malzemeler
- 16 tuzlanmış halik filetosu,
- hazırlayacağınız patates kızartması
- 2 olgun mango,
- 4 yemek kaşığı limon suyu,
- 4yemek kaşığı dövülmüş şamfıstığı,
- 350 g krema,
- tuz,
- karabiber,
- 1-2 tatlı kasığı köri
Tarif
- Balık filetolarını su ile yıkayın, çok tuzlu ise bir süre soğuk suya bastırın.
- Patatesleri hazırlayın.
- Mangoların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın.
- Mangoları ve limon suyunu mikserde halledin.
- Kremaya fıstığı karıştırın, tuz, karabiber ve köri ile tadlandırın.
- Filetoları mutfak havlusu ile kurulayın.
- Kremayı üzerine dökün, mango parçaları ile garnitür yapın.
Patates ile sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder