21 Ağustos 2018 Salı

Mango Köri Kremalı Tuzlu Ringa Filetosu


Malzemeler
  • 16 tuzlanmış halik filetosu,
  • hazırlayacağınız patates kızartması
  • 2 olgun mango,
  • 4 yemek kaşığı limon suyu,
  • 4yemek kaşığı dövülmüş şamfıstığı,
  • 350 g krema,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 1-2 tatlı kasığı köri
Tarif
  • Balık filetolarını su ile yıkayın, çok tuzlu ise bir süre soğuk suya bastırın.
  • Patatesleri hazırlayın.
  • Mangoların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın.
  • Mangoları ve limon suyunu mikserde halledin.
  • Kremaya fıstığı karıştırın, tuz, karabiber ve köri ile tadlandırın.
  • Filetoları mutfak havlusu ile kurulayın.
  • Kremayı üzerine dökün, mango parçaları ile garnitür yapın.
Patates ile sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder