2 Ağustos 2018 Perşembe

Su İçmenizi Kolaylaştıracak Lezzetli İçecek Tarifleri


Su içmenin ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ama kimileri için günde 2-3 litre su içmek gerçekten de zor olabilir. Su ihtiyacınızı daha lezzetli ama zararsız alternatiflerle gidermek için aşağıdaki önerilerimize bir göz atın.
Çilek ve kivili su
Bir kavanoza 6 adet çilek ve 4 dilim kivi koyun, bir havan yardımı ile ezin. Daha sonra kavanozun devamına su ekleyin hızlıca sallayın ve sonra birkaç saatliğine buzdolabına koyun. Çekirdekler sizi rahatsız ediyorsa suyunuzu süzün. Hafif ve sağlıklı içeceğiniz hazır.
Ahududu ve misket limonlu su
Bu suyu mutlaka süzmenizi öneririz. Bir kavanozun içine bir avuç dolusu ahududuyu koyun ve üzerine su ekleyin. Daha sonra bir misket limonunu (lime) suya sıkın. Kapağını kapatın, çalkalayın ve buzdolabına koyun. Daha sonra süzün ve lezzetli suyunuz içmeye hazır.
Ananas ve hindistancevizli su
Pina colada tadındaki bu suya bayılacaksınız. Birkaç dilim ananası kavanozun dibine koyun ve bir havan ile ezin. Birkaç yemek kaşığı hindistancevizi sütünü ekleyin ve kavanozu su ile doldurun. Daha sonra kavanozu çalkalayın ve birkaç saat buzdolabında bekletin. Son olarak suyu süzün ve için. Dilerseniz meyveleri içinde de bırakabilirsiniz.
Salatalık ve kavunlu su
Kavununuzu parçalara ayırın ve kavanozun yarısına kadar kavun doldurun. Kavunları havan yardımıyla hafifçe ezin ve üzerine yarım doğranmış salatalık ekleyin. Dilerseniz daha lezzetli olması için daha çok kavun da ekleyebilirsiniz. Salatalığı ezmenize gerek yok çünkü bütün halindeyken de tadını suyunuza katacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder