19 Ağustos 2018 Pazar

Coldpress Juicing


Sağlıklı bir yaşam için mutlaka tüketilmesi gereken gıdaların başında sebze ve meyveler geliyor, bunu hepimiz biliyoruz. Peki, gün içinde tükettiğimiz öğünlerin acaba ne kadarını sebze ve meyveler oluşturuyor? Kâğıt üstünde bildiğimiz, gerçek hayata ne derece yansıyor? Son yıllarda sağlıklı yaşam adına yeni bir arayışın sonucu olarak ortaya çıkan, elverişliliği ve pozitif etkisiyle bize “iyi ki popüler oldu” dedirten Juicing trendi, özünde işte bu anlayışı barındırıyor: Hayatımızı kolaylaştırmak! Özellikle yeşil sebzeler, besin değerleri yüksek olduğu ve vücut tarafından kolay bir şekilde emilip, sindirilmeleri nedeniyle beslenmemizde büyük yer kaplaması gereken gıdaların başında gösteriliyor. Yapılan araştırmalar, yeşil sebzeleri bol miktarda ve sağlıklı bir şekilde tüketmenin en kolay yolunun, sularının sıkılıp içilmesi olduğunu gösteriyor. Çünkü sebzelerin suyunu içerek; hem yiyebileceğimizden çok daha fazlasını tüketmiş oluyor ve vücudumuz için gerekli olan besin değerlerine ulaşmış oluyoruz, hem de posa miktarını minimuma indirdiğimiz için, sindirim süresince vücudumuza fazla yük binmiyor. Bu da demek oluyor ki; özellikle akşam yemeği yerine içeceğiniz juice, yani Türkçe adı ile sebze ve meyve suyu karışımı içeceği, bir yandan sağlıklı ve kaliteli bir uyku için zemin hazırlarken, diğer yandan sindirim sisteminizi rahatlatacak… Deliksiz bir uykuya kim hayır diyebilir ki?
Özet olarak juicing; beslenme piramidinde önemli yer teşkil eden ama tüketimi özellikle günlük hayatın yoğun koşuşturmasında ihmal edilebilen yeşil sebzelerin, özellikleri ve faydalarına göre seçilmiş diğer sebze ve meyvelerle birlikte sularının sıkılarak içecek haline getirilmesidir.
Peki, bizim farkımız nerede ortaya çıkıyor? Coldpress olarak juicelarımız her gün, sabahın erken saatlerinde sıkılıp direkt müşterilerimize gönderiliyor. Bir gün öncesinden sıkılmış juiceları size asla göndermiyoruz. Tüm juicelarımız (sebze ve meyve suyu karışımlarımız) taze, çiğ meyve ve sebzelerden ve kesinlikle HPP’ye (High Pressure Pasteurization) tabi tutulmadan hazırlanıyor. HPP, yüksek basınçla pastörize edilme işlemidir. Bu sayede ürünün raf ömrü 45 güne kadar uzasa da, işlem sonunda içeriğindeki besin değerini %80‘lere varan oranda kaybediyor. Coldpress juicelarımız bu yüzden kısa ömürlüdür ve raf ömürleri sadece 3 gün ile sınırlıdır. Juicelarımızı en lezzetli ve faydalı oldukları zaman diliminde içmeniz bizim için büyük önem taşıyor!
COLDPRESS (Soğuk Sıkım Tekniği)
Coldpress olarak tüm juicelarımız “ColdPress” tekniği ile sıkılıyor. Genel olarak kullanılan santrifüj makinalar hem yüksek devir nedeni ile ısı üretiyor, hem de metal bıçakları ile rendeliyor. Coldpress işleminde ise meyve ve sebzeler düşük devirde parçalanıyor ve ardından hidrolik pressler tarafından suları sıkılıyor. Cold Press tekniği sayesinde sıkım sırasında sebze ve meyvelerin oksidasyonu önlenirken, sıkılan sebze ve meyvelerin yüksek hızdan dolayı doğal hücre yapılarının bozulması engelleniyor. Bunun sonucu olarak, sebze ve meyve suyu karışımları diğer yöntemler ile sıkılan sebze ve meyve suyu karışımlarından daha yüksek besin değerine sahip oluyor ve içerdikleri vitaminler, mineraller ve aktif enzimler korunuyor.
Juicing Faydaları:
Coldpress tekniği ile günlük, taze ve çiğ sebze ve meyvelerle üretilen juiceların vücudumuza faydaları şu şekilde özetlenebilir.
  • Sindirim kolaylığı: İçtiğiniz juicelardan aldığınız enzimler, vitaminler ve mineraller hem hücreler hem de dokular için anında hazır olur.
  • Nem takviyesi: Vücudumuzdaki hücreler büyük oranda sudan oluşuyor. Su, hücrelerin doğru ve sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli. Bunun için günde yaklaşık 8 bardak su içilmesi önerilir. Juicing hem su ihtiyacınızı karşılar, hem de gerekli vitamin ve mineralleri almanızı sağlar.
  • Alkalite: İnsan vücudu için en uygun çalışma ortamı alkali ortamdır. Juicing, vücut alkalitesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Unutmayın ki hastalıklar, enfeksiyonlar, iltihaplanmalar ve özellikle kanser asidik ortamda gelişir.
  • Detoks ve Arınma: Detoks kürleri ve juicing, toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur. Özellikle bağırsaklarınızın ve sindirim sisteminizin temizlenmesini sağlar.
  • Zihinsel açıklık: En önemli etkilerinden biri bünyenizin rahatlaması olacaktır. Ayrıca ruh haliniz dengelenecek ve zihinsel açıklığınızın artacaktır.
  • Kilo verme: Fazla yağlarınızı yakmanıza yardımcı olur. Vücut alkali hale geçtikçe, yağ yakımı kolaylaşır. Burada önemli bir noktaya değinmeliyiz: Vücudumuzdaki yağlar, zararlı toksinleri tutar bu yüzden fazla yağlardan kurtulmak sadece görüntü için değil, daha önemlisi sağlığımız için elzemdir.
  • Antioksidan etki: İçerdiği antioksidanlar ile hücrelere hasar veren, yaşlanmaya sebep olan ve kansere neden olma ihtimali bulunan serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
  • Doğal enerji kaynağı: Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi kimyasal kaynaklar yerine doğal kaynaklardan aldığınız için, hem sağlığınız olumlu etkilenecek hem de doğal olmayan kaynakların sebep olabileceği yan etkilerden kendinizi koruyacaksınız.
  • Klorofille yüksek performans: Yeşil yapraklı sebzelerin içerdiği klorofil sayesinde, hücrelere giden oksijen miktarı artar. Hücreler ne kadar fazla oksijen ile besleniyorsa o kadar iyi performans gösterir ve bunun sonucu olarak, vücut sistemi daha doğru ve yüksek performansla çalışır duruma gelir.
  • Sağlıklı saç, tırnak ve cilt: Sebze ve meyvelerdeki vitaminler daha sağlıklı cilt, saç ve tırnaklara sahip olmanızı sağlar. Vitaminlerin tümü doğal yollarla alınmış olduğundan, vücudunuz için hiçbir zararı yoktur.
  • Önleyici Etki: Doğal ve bitkisel bazlı beslenmenin kanser, iltihaplanmalar ve kronik rahatsızlıklar için önleyici etkisi olduğu bilinir. Son yıllarda özellikle kanser ve benzeri hastalıkların tedavisinde sadece doğal beslenme ve ilaçlar ile alternatif tedaviler geliştirilmiştir.
  • Kaliteli uyku: Juicing sayesinde sindirim sistemi yorulmadığı, et gibi doğal olmayan yiyecekler ve sindirim sistemini ve vücut dengesini bozan gıdalar minimum miktarda tüketildiği için vücut uyku süresince yorulmaz. Bu sayede uyku kaliteniz artar ve uyku sürenizi azaltsanız bile daha dinç, dinlenmiş ve enerjik uyanırsınız.
Green Juice Sebze / Meyve Oranı
Juiceların içeriğiyle ilgili genel bir kural olmamakla beraber başlangıç, orta ve ileri seviyedekiler için tavsiye edilen tüketim şekli şöyledir:
Başlangıç seviyesi: İçinde %60 sebze, %40 oranında meyve bulunan juicelar
Orta seviye: İçinde %70 sebze, %30 meyve oranında meyve bulunan juicelar
İleri seviye: İçinde %80 sebze, %20 meyve ve daha yüksek oranda sebze bulunan juicelar. Doğru bir şekilde juicing yapmak için olabildiğince yüksek oranda sebze suyu ile başlanması önerilir. Ancak insanların damak tadı, vücut yapıları ve metabolizma hızları birbirlerine göre farklılık gösteriyor. Bunları göz önünde bulundurarak sizin için doğru olan juice veya cleanse setini kendiniz tespit edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder