1 Ağustos 2018 Çarşamba

Su Teresi ve Keçi Peynirli İtalyan Omleti


Malzemeler (4-6 kişilik):
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr. haşlanmış taze patates (dilimlenmiş)
  • 6 adet taze soğan (dilimlenmiş)
  • 100 gr. su teresi (iyice doğranmış)
  • 100 gr. küp küp doğranmış keçi peyniri
  • 6 adet orta boy yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Süslemek için yeşil yapraklar
Hazırlanışı:
1. Yağı yapışmaz bir tavada ısıtın ve patatesleri içine atıp orta ateşte 8 dakika (patatesler altın rengine gelene kadar) pişirin.
2. Taze soğan ve su teresini, patateslere ekleyin ve 2 dakika soteleyin.
3. Sonra tavayı ateşten alın ve keçi peynirini ekleyin.
4. Yumurtaları süt ile çırpın ve bolca baharatlandırın.
5. Yumurtaları, hazırladığınız su tereli karşımın üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin.
6. Üzerinin de pişmesi için üstünü kapatın ve 5 dakika daha pişirin.
7. Daha sonra pişen malzemenizi 5 dakika soğumaya bırakın ve bir servis tabağına alarak ister sıcak, ister soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder