Caipirinha, Brezilya’nın dünyaya tanıttığı ve
sevdirdiği çok popüler bir kokteyldir. Caipirinha, Brezilya romu olan cachaça
ile yapılır. Bizim ülkemizde çoğu yerde, votka yada diğer romlardan yapıyor.
Bardan isterken hangi romu kullandığına dikkat edin.
Cachaca, eğer Brezilya Romu hariç diğer romlardan
yapılırsa, adı Caipirissima olur.
Votka ile yapılırsa, Caipiroska, Aperol ile yapılırsa,
Caipirol adını alır.
Malzemeler:
Cachaça
Lime
Esmer şeker
Kırık buz
Yapılışı:
1. Yarım lime’ı küp şeklinde, ufak parçalara kesip,
kısa ve geniş ağızlı bir bardağın içine koyun.
2. Limeları bardakta suyunu bırakacak şekilde ezin.
Dikkat edilmesi gereken nokta, limeleri çok ezmemek. Narenciyeleri de çok
ezersek, tadı acılaşır.
3. Bir tatlı kaşığı esmer şekeri , baksa bir baradağa
boşaltın.
4. Esmer şekerin çok az üstüne gelecek sekilde su
koyup, iyice karıştırıp, eritin.
5.Şekeri kokteyl bardağına boşaltıktan sonra, kaşık
yardımı ile karıştırın.
6. Bardağın ağzına kadar kırık buz koyun.
7. 1 ölçek Cachaça (5cl, isteğe göre daha fazla
koyabilirsiniz) ekledikten sonra kaşık ile karıştırın.
8. Eğer bardakta yer kaldıysa, kırık buz ile tamamlayabilirsiniz.
Tavsiye:
Taze portakal, nar ya da limon suyu ile tadını
aromalaştırabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder