26 Ağustos 2018 Pazar

Yemeklerinize Tat Katacak 10 Kalorinin Altındaki Lezzetler


Limon suyu
Salatalarınıza, tavuklarınıza, balıklarınıza limon suyu ekleyerek çok daha lezzetli tatlar elde edebilirsiniz. Tavuğa, limon suyu ve sote sarımsaklı sos çok yakışacaktır.
Salatalık dilimleri
Suyunuza ekleyeceğiniz salatalık dilimleri taze bir his verecektir. Üstelik salatalığın içindeki C,A,K vitaminleri, demir, kalsiyum ve potasyum da suya geçecek ve daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.
Portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile güzel bir salata sosu elde edebilirsiniz.
Acı sos
Pek çok acı sos, düşük kalori içerir. Tavuğunuza, patlamış mısırınıza tuz, karabiber yerine acı sos ekleyebilirsiniz.
Taze bitkiler
0 kalori ve bol tat için kesinlikle taze bitkilere yönelmelisiniz.
Köri
Izgara sebzelere, esmer pirince 1-2 çay kaşığı köri ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Ayrıca tofu ve tavuğa da köri çok yakışır.
Kimyon
Karabiberimsi tadı olan bu baharat da tavuk etine ve patlamış mısıra çok yakışır.
Zerdeçal
İltihap sökücü özellikleri ile Hint baharatları sindirmeye yardımcıdır ve ağrı kesici özelliğe sahiptir. Bir çay kaşığı zerdeçalı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğranmış soğanla soteleyin ve içine kabak ya da patlıcan ekleyin. Pilavın üzerinde servis edin.
Taze zencefil
Salatalara ekleyebileceğiniz bir lezzet olan zencefil, pek çok yemeğe de çok yakışacaktır. Zencefilin acı olduğunu unutmayın ve yemeklere küçük oranlarda, rendeleyerek, ekleyin.
Biberiye
Et ve sebzelere çok yakışan biberiyeyi mutfağınızdan eksik etmeyin.
Sebze suyu
Sebze, tavuk ve balıklarınızı sotelerken, kaloriyi düşürmek için, yağ yerine sebze suyu kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı sebze suyuyla dengeleyin.
Sote soğan ve sarımsak
Yemeklerinize zengin tat katmak için sarımsak ve soğandan yardım alın.
Hazır kahve ya da espresso
Smoothielere lezzet katmak için bu düşük kalorili lezzete başvurabilirsiniz. Ayrıca yoğurdunuza, dondurmanıza, vanilyalı pudinginize de kahve ekleyebilirsiniz.
Kakao tozu
Çikolata isteğinizi kakao tozu ile giderebilirsiniz. Smoothielere, yulafa, pudinge, yoğurda ve daha pek çok şeye ekleyebileceğiniz kakao tozu size magnezyum, manganez ve çinko kazandıracaktır.
Tarçın
Kalorisi düşük lezzetler için ideal baharatlardan biri de tarçındır. Pek çok tatlınıza, kahvenize tarçın ekleyebilirsiniz.
Çay
Kuru çay yapraklarını, tıpkı diğer baharatlar gibi kullanabilirsiniz. Ya da önceden demlediğiniz çayınızı tavuk ve etleri marine etmede kullanabilirsiniz. Bu, mutfağınıza değişik, Asya tadı katacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder