Limon suyu
Salatalarınıza, tavuklarınıza, balıklarınıza limon suyu ekleyerek
çok daha lezzetli tatlar elde edebilirsiniz. Tavuğa, limon suyu ve sote
sarımsaklı sos çok yakışacaktır.
Salatalık
dilimleri
Suyunuza ekleyeceğiniz salatalık dilimleri taze bir
his verecektir. Üstelik salatalığın içindeki C,A,K vitaminleri, demir, kalsiyum ve
potasyum da suya geçecek ve daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.
Portakal
suyu
2 yemek kaşığı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı
zeytinyağı ile güzel bir salata sosu elde
edebilirsiniz.
Acı sos
Pek çok acı sos, düşük kalori içerir. Tavuğunuza,
patlamış mısırınıza tuz, karabiber yerine acı sos ekleyebilirsiniz.
Taze
bitkiler
0 kalori ve bol tat için kesinlikle taze bitkilere
yönelmelisiniz.
Köri
Izgara sebzelere, esmer pirince 1-2 çay kaşığı köri
ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Ayrıca tofu ve tavuğa da köri çok yakışır.
Kimyon
Karabiberimsi tadı olan bu baharat da tavuk etine ve
patlamış mısıra çok yakışır.
Zerdeçal
İltihap sökücü özellikleri ile Hint baharatları sindirmeye yardımcıdır ve ağrı
kesici özelliğe sahiptir. Bir çay kaşığı zerdeçalı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
ve doğranmış soğanla soteleyin ve içine kabak ya da patlıcan ekleyin. Pilavın
üzerinde servis edin.
Taze
zencefil
Salatalara ekleyebileceğiniz bir lezzet olan zencefil,
pek çok yemeğe de çok yakışacaktır. Zencefilin acı olduğunu unutmayın ve
yemeklere küçük oranlarda, rendeleyerek, ekleyin.
Biberiye
Et ve sebzelere çok yakışan biberiyeyi mutfağınızdan
eksik etmeyin.
Sebze suyu
Sebze, tavuk ve balıklarınızı sotelerken, kaloriyi
düşürmek için, yağ yerine sebze suyu kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı
zeytinyağını, 1 yemek kaşığı sebze suyuyla dengeleyin.
Sote soğan
ve sarımsak
Yemeklerinize zengin tat katmak için sarımsak ve soğandan
yardım alın.
Hazır kahve
ya da espresso
Smoothielere lezzet katmak için bu düşük kalorili lezzete
başvurabilirsiniz. Ayrıca yoğurdunuza, dondurmanıza, vanilyalı pudinginize de
kahve ekleyebilirsiniz.
Kakao tozu
Çikolata isteğinizi kakao tozu ile giderebilirsiniz.
Smoothielere, yulafa, pudinge, yoğurda ve daha pek çok şeye ekleyebileceğiniz
kakao tozu size magnezyum, manganez ve çinko kazandıracaktır.
Tarçın
Kalorisi düşük lezzetler için ideal baharatlardan biri
de tarçındır. Pek çok tatlınıza, kahvenize tarçın ekleyebilirsiniz.
Çay
Kuru çay yapraklarını, tıpkı diğer baharatlar gibi kullanabilirsiniz. Ya
da önceden demlediğiniz çayınızı tavuk ve etleri marine etmede
kullanabilirsiniz. Bu, mutfağınıza değişik, Asya tadı katacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder