29 Ağustos 2018 Çarşamba

Kenevir Tohumunun Detoks ve Sağlığa Faydaları


Magnezyum
Sağlığınız için en önemli minerallerden biri olan magnezyum yeteri kadar alınmadığında sindirim sistemi yavaşlar, endişe hissi, depresyon, uyku sorunları, düşük enerji, kas ağrıları, düşük tiroid fonksiyonu hatta baş ağrıları ortaya çıkar. Kenevir tohumu (3 yemek kaşığı tüketildiğinde) günlük magnezyum ihtiyacınızın %45’ini karşılar.
B vitamini
Saç, tırnaklar, cilt, enerji ve sindirim için çok önemli olan B vitamini kenevir tohumunda bolca bulunmaktadır.
Antidepresan
Kenevir tohumu, adet öncesi semptomları ve mutsuzluğa karşı birebirdir.
Alkalidir
En alkali besinlerden biri olan kenevir tohumu, iltihaplanmanın önüne geçer, iltihaplanma durumlarını azaltır, detoks etkisi gösterir ve kanı temizler.
Potasyum
Şişkinlik söz konusuysa potasyum en iyi dostunuzdur. Ayrıca vücut için önemli bir elektrolit olan potasyum, kenevir tohumunda bol miktarda bulunur. Bu sayede kenevir tohumu, kramplara, kas ağrılarına, detoksun neden olduğu baş ağrılarına iyi gelir.
Omega yağları
Kenevir tohumu, omega 3, omega 6 ve omega 9 yağları içerir. Omega 6 ve 9, normalde pek iyi yağlar olarak bilinmeseler de, bitkiden alınan ve aşırıya kaçmayanları sağlık için faydalıdır.
Sindirim
Kenevir tohumu lif açısından zengindir ve bu sayede kabızlığın ve sindirim sistemi yavaşlığının önüne geçer. Özellikle detoks yapanlar için bu özelliği çok önemlidir.
Protein
Detoks yaparken ya da sağlıklı beslenirken protein almayı atlamamalısınız. Çünkü protein, immün sisteminizin sağlıklı çalışmasını sağlar, enerjinizi yüksek tutar ve kenevir tohumu da önemli amino asitler açısından zengin olduğu için protein ihtiyacınızı pek çok sebze ve tahıldan daha iyi karşılar.

Kenevir tohumlarını ezdikten sonra sıcak sütle demleyip süzerek veya bal ile karıştırıp macun yaparak tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder