Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1009 kalori / 1 porsiyon: 252 kalori
Tüm tarif: 10.0 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 2.5
bodypuan (BP)
Malzemeler:
250gr
kuşbaşı kuzu eti
|
6.0 BP
|
2 adet
yumurta
|
3.0 BP
|
1 çorba
kaşığı un
|
1.0 BP
|
2 kilo
kereviz
|
0.0 BP
|
2 adet
soğan
|
0.0 BP
|
1 adet
havuç
|
0.0 BP
|
1 adet
limon
|
0.0 BP
|
Maydanoz
|
0.0 BP
|
Sprey yağ
|
0.0 BP
|
Karabiber,
tuz
|
0.0 BP
|
Yapılışı:
1. Kerevizleri ayıklayın, ince yarım daireler şeklinde
doğrayıp, kararmaması için limonlu suda bekletin.
2. Soğanları ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
3. Etleri, sprey yağda renkleri dönene kadar kavurun.
4. Kavrulan etlere, soğanları ve havuçları ekleyip 5
dakika daha kavurun.
5. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
6. Etleri tencerenin ortasına toplayın, limonlu sudan
çıkarttığınız kerevizleri, etlerin etrafına dizin.
7. Tencereye, 4 su bardağı su ekleyin.
8. Kapağı kapalı olarak önce harlı, daha sonra kısık
ateşte 35-40 dakika civarı kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, yemeğin suyunu
tencerede bırakın, et ve sebzeleri servis tabağına alarak sıcak olarak
bekletin.
10. Un, yumurta ve 2 limonun suyunu bir kapta iyice
karıştırarak terbiye hazırlayın.
11. Yemeğin, tencerede kalan suyunu bir taşım
kaynatın.
12. Su kaynadıktan sonra, hazırladığınız terbiyeyi bu
suya ilave edin ve iyice karıştırın.
13. Tuzunu, biberini ayarlayıp yemeğin üzerine dökün.
14. Maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder