28 Aralık 2018 Cuma

Kuzu Etli ve Terbiyeli Kereviz


Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1009 kalori / 1 porsiyon: 252 kalori
Tüm tarif: 10.0 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 2.5 bodypuan (BP)
 
Malzemeler:

 
250gr kuşbaşı kuzu eti
6.0 BP
2 adet yumurta
3.0 BP
1 çorba kaşığı un
1.0 BP
2 kilo kereviz
0.0 BP
2 adet soğan
0.0 BP
1 adet havuç
0.0 BP
1 adet limon
0.0 BP
Maydanoz
0.0 BP
Sprey yağ
0.0 BP
Karabiber, tuz
0.0 BP





















 
Yapılışı:
1. Kerevizleri ayıklayın, ince yarım daireler şeklinde doğrayıp, kararmaması için limonlu suda bekletin.
2. Soğanları ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
3. Etleri, sprey yağda renkleri dönene kadar kavurun.
4. Kavrulan etlere, soğanları ve havuçları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
5. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
6. Etleri tencerenin ortasına toplayın, limonlu sudan çıkarttığınız kerevizleri, etlerin etrafına dizin.
7. Tencereye, 4 su bardağı su ekleyin.
8. Kapağı kapalı olarak önce harlı, daha sonra kısık ateşte 35-40 dakika civarı kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, yemeğin suyunu tencerede bırakın, et ve sebzeleri servis tabağına alarak sıcak olarak bekletin.
10. Un, yumurta ve 2 limonun suyunu bir kapta iyice karıştırarak terbiye hazırlayın.
11. Yemeğin, tencerede kalan suyunu bir taşım kaynatın.
12. Su kaynadıktan sonra, hazırladığınız terbiyeyi bu suya ilave edin ve iyice karıştırın.
13. Tuzunu, biberini ayarlayıp yemeğin üzerine dökün.
14. Maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun!

 





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder