Yumuşak
elmalı ve yulaflı kurbiye
Malzemeler:
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı, tepsisi orta seviyede ve içindeyken
(üzerinde pişirme kağıdıyla), önceden 160 derecede ısıtın.
2. Derin bir kase içinde tereyağını ve esmer şekeri
kremsi bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın (1-2 dakika).
3. İçine, yumurtayı, yumurta sarısını, sütü ve
vanilyayı ekleyin. Hepsini iyice karışana kadar mikserle karıştırın.
4. Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu, tuzu,
tarçını ve muskatı karıştırın. Yulaf ezmesini de ekleyin ve karışımı iyice
karıştırın.
5. Tahta ya da plastik bir spatulayla, ıslak
malzemeleri kuru malzemelere katın.
6. Elmaları da ekledikten sonra iyice karışana kadar
karıştırın.
7. Eğer elde ettiğiniz hamur yapış yapış olursa 30
dakika ile 1 saat arasında hamurunuzu bekletin.
8. Bir kaşık boyundaki hamurları birbirlerinden 5’er
cm. uzaklıklarla tepsiye yerleştirin.
9. 11-13 dakika kadar (hafif bir altın sarısı
rengini alana kadar) pişirin ama dikkat edin, kurabiyeler fazla pişmesinler.
10. Sıcak kurabiyeleri fırın tepsisinden başka bir yere alarak soğumaya
bırakın.
11. Küçük bir tencerede karamel şekerlerini ve suyu
birbiriyle sürekli karıştırarak kısık ateşte eritin.
12. Elinizde tutabileceğiniz kadar soğutun ve bir
çatal yardımıyla erimiş karameli kurabiyelerinizin üzerine şık bir şekilde
ekleyin.
Chai
Shortbread
Malzemeler:
Hazırlanışı:
1. Unu bir sonraki 5 malzeme ile karıştırın ve
çırpma teli ile iyice çırpın.
2. Şeker ve tereyağını orta boy bir kaseye koyun ve
mikser ile, orta hızda, hafif ve kabarık bir hal alana kadar karıştırın.
3. Sonra un karışımını da bu karışıma ekleyin.
4. Düşük hızda mikserle iyice karıştırın ve üzerine
1 yemek kaşığı soğuk suyu serpiştirin, bir çatal yardımıyla karıştırın.
5. Hamuru ikiye ayırın ve her iki parçayı da plastik
bir folyoya sarın.
6. 1 saat ya da sıkılaşana kadar hamurları bekletin.
7. Fırınınızı önceden 375 derecede ısıtın ve
hamurlarI paketlerinden çıkartın.
8. Dikkatli bir şekilde her bir hamuru 18 dilim
olacak şekilde kesin.
9. Birbirlerinden 5’er cm arayla bu kurabiyeleri
fırın tepsisine (pişirme kağıdının üstüne) koyun.
10. 10 dakika boyunca pişirin ve 5 dakika fırın
tepsisinde soğumaya bırakın.
11. Sonra kurabiyeleri tepsilerden alın ve tamamen
soğumalarını bekleyin.
Sağlıklı
Oreo
Eğer kilo almamak uğruna favori kurabiyeniz Oreo’dan uzak duruyorsanız, adedi 64 kalori olan ve içinde
sadece 0.8 gram şeker bulunan bu kurabiyelere bayılacaksınız!
Malzemeler
:
Kurabiyeler için;
Dolgusu:
Hazırlanışı:
1. İlk 5 malzemeyi, beraber, iyice karıştırın.
2. Ayrı bir kasede, kurabiye için olan, bütün sıvı
malzemeleri karıştırın.
3. Daha sonra sıvı malzemeleri kuru malzemelere
ekleyerek, hamur formu yakalayana kadar iyice karıştırın ve pişirmeden önce
30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
4. Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın.
5. Hamurunuzu plastik bir poşete koyun ve büyük bir
top haline getirin.
6. Poşetten çıkartın ve ince bir şekil alana kadar
yuvarlayın.
7. Daha sonra bu hamurdan düz daireler çıkacak
şekilde hamuru kesin.
8. Yağlanmış fırın tepsisinde 10 dakika boyunca
kurabiyelerinizi pişirin.
9. Daha tam pişmemiş görünecekler ama dert etmeyin.
10. Kurabiyeleri tepsiden almadan önce 10 dakika
kadar soğutun.
11. İç dolgusu için, bütün iç dolgu malzemelerini
küçük bir blendırda ya da çatalla elinizde iyice karıştırın.
12. Sonra her bir kurabiyenin üzerine 3gr. kadar
koyun (kurabiyenin yarısı kadar) ve üzerini diğer kurabiye ile kapatın.
13. Kurabiyeleri buzdolabına koyarak dolgu
malzemesinin katılaşmasını sağlayın.
Çikolatalı
ve fındıklı fırınsız kurabiye
Malzemeler:
Hazırlanışı:
1. Hurmaları bir blendıra koyun ve küçük parçalara
ayrılana kadar blendırdan geçirin.
2. Çikolata parçacıklarını, kakao tozunu ve fındık
ununu hurmaların içine ekleyin ve iyice karıştırın.
3. Eğer karışımınız çok kuru olduysa içine biraz
daha hurma ekleyebilirsiniz. Karışımınız, elinize aldığınızda kolayca şekil
alacak bir hamur kıvamında olmalı.
4. Bu hamura kurabiye formu verip, hemen
yiyebilirsiniz.
5. Eğer saklamak istiyorsanız hava geçirmeyen bir
kapta buzdolabına koymanız gerekiyor.
6. Daha uzun süre saklamak için ise kurabiyenizi
buzluğa koyabilirsiniz.
Ahududulu
başparmak kurabiyesi
Malzemeler:
Marmelat
hazırlanışı:
1. 9 bardak ahududuyu blendıra koyun ve iyice
parçacıksız olana kadar blendırdan geçirin.
2. Karışımı tülbentten geçirerek çekirdeklerinden
ayırın. Pürenizi ve kalan 3 bardak ahududuyu beraber bir kaseye koyun ve
kaşık yardımıyla bir kısmını ezin.
3. İçine 1 ½ şeker ekleyerek karıştırın.
4. ¾ sıcak su ve pektini küçük bir kasede karıştırın
ve iyice eritin.
5. Geri kalan ¾ bardak şekeri de ekledikten sonra,
suyu, orta ateşte sık sık karıştırarak kaynatın.
6. Karışımı ocaktan alın ve karışımı ahududulara
ekleyip iyice karıştırın.
7. Oda ısısında soğumaya bırakın ve sonrasında hava
geçirmez bir kabın içinde 8 saat ya da gece boyunca bozdolabında soğutun.
Kurabiye
hazırlanışı;
1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve pişirme
kağıdını fırın tepsisine yerleştirip kağıtları tepsiye sabitleyin.
2. İlk 3 malzemeyi bir kaseye koyun ve mikserle,
orta hızda, 4 dakika kadar karıştırın.
3. Hafif ve yumuşak bir kıvama gelince içine vanilya
ve yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın.
4. Badem ezmesine un ve tuzu ekleyerek blendırda,
düşük hızda iyice karıştırın.
5. Hafifçe unladığınız yüzeye bu hazırladığınız
hamuru koyun ve 36 adet küçük top şeklinde ayırın.
6. Hazırladığınız topları tepsiye aralıklarla koyun
ve hepsinin ortasına başparmağınızla bastırın.
7. Kurabiyeleri 160 derecede 10 dakika, altın
rengine gelene kadar pişirin.
8. Kurabiyeleri tepsiden alıp soğumaya bırakın.
9. Soğuduktan sonra başparmağınızla açtığınız
boşluğa hazırladığınız ahududu marmeladını koyarak servis yapın.
Afiyet olsun!
|
Günlüğünüz karşısında ruhen çırılçıplak kalmayı göze alabileceğiniz belki de tek dostunuz.
30 Eylül 2020 Çarşamba
Sonbahara Uygun 5 Lezzetli ve Sağlıklı Kurabiye Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder