Yumuşak
  elmalı ve yulaflı kurbiye 
Malzemeler: 
 
Hazırlanışı: 
1. Fırınınızı, tepsisi orta seviyede ve içindeyken
  (üzerinde pişirme kağıdıyla), önceden 160 derecede ısıtın. 
2. Derin bir kase içinde tereyağını ve esmer şekeri
  kremsi bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın (1-2 dakika). 
3. İçine, yumurtayı, yumurta sarısını, sütü ve
  vanilyayı ekleyin. Hepsini iyice karışana kadar mikserle karıştırın. 
4. Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu, tuzu,
  tarçını ve muskatı karıştırın. Yulaf ezmesini de ekleyin ve karışımı iyice
  karıştırın. 
5. Tahta ya da plastik bir spatulayla, ıslak
  malzemeleri kuru malzemelere katın. 
6. Elmaları da ekledikten sonra iyice karışana kadar
  karıştırın. 
7. Eğer elde ettiğiniz hamur yapış yapış olursa 30
  dakika ile 1 saat arasında hamurunuzu bekletin. 
8. Bir kaşık boyundaki hamurları birbirlerinden 5’er
  cm. uzaklıklarla tepsiye yerleştirin. 
9. 11-13 dakika kadar (hafif bir altın sarısı
  rengini alana kadar) pişirin ama dikkat edin, kurabiyeler fazla pişmesinler. 
10. Sıcak kurabiyeleri fırın tepsisinden başka bir yere alarak soğumaya
  bırakın. 
11. Küçük bir tencerede karamel şekerlerini ve suyu
  birbiriyle sürekli karıştırarak kısık ateşte eritin. 
12. Elinizde tutabileceğiniz kadar soğutun ve bir
  çatal yardımıyla erimiş karameli kurabiyelerinizin üzerine şık bir şekilde
  ekleyin. 
Chai
  Shortbread 
Malzemeler: 
 
Hazırlanışı: 
1. Unu bir sonraki 5 malzeme ile karıştırın ve
  çırpma teli ile iyice çırpın. 
2. Şeker ve tereyağını orta boy bir kaseye koyun ve
  mikser ile, orta hızda, hafif ve kabarık bir hal alana kadar karıştırın. 
3. Sonra un karışımını da bu karışıma ekleyin. 
4. Düşük hızda mikserle iyice karıştırın ve üzerine
  1 yemek kaşığı soğuk suyu serpiştirin, bir çatal yardımıyla karıştırın. 
5. Hamuru ikiye ayırın ve her iki parçayı da plastik
  bir folyoya sarın. 
6. 1 saat ya da sıkılaşana kadar hamurları bekletin. 
7. Fırınınızı önceden 375 derecede ısıtın ve
  hamurlarI paketlerinden çıkartın. 
8. Dikkatli bir şekilde her bir hamuru 18 dilim
  olacak şekilde kesin. 
9. Birbirlerinden 5’er cm arayla bu kurabiyeleri
  fırın tepsisine (pişirme kağıdının üstüne) koyun. 
10. 10 dakika boyunca pişirin ve 5 dakika fırın
  tepsisinde soğumaya bırakın. 
11. Sonra kurabiyeleri tepsilerden alın ve tamamen
  soğumalarını bekleyin. 
Sağlıklı
  Oreo 
Eğer kilo almamak uğruna favori kurabiyeniz Oreo’dan uzak duruyorsanız, adedi 64 kalori olan ve içinde
  sadece 0.8 gram şeker bulunan bu kurabiyelere bayılacaksınız! 
Malzemeler
  : 
Kurabiyeler için; 
 
Dolgusu: 
 
Hazırlanışı: 
1. İlk 5 malzemeyi, beraber, iyice karıştırın. 
2. Ayrı bir kasede, kurabiye için olan, bütün sıvı
  malzemeleri karıştırın. 
3. Daha sonra sıvı malzemeleri kuru malzemelere
  ekleyerek, hamur formu yakalayana kadar iyice karıştırın ve pişirmeden önce
  30 dakika kadar buzdolabında bekletin. 
4. Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın. 
5. Hamurunuzu plastik bir poşete koyun ve büyük bir
  top haline getirin. 
6. Poşetten çıkartın ve ince bir şekil alana kadar
  yuvarlayın. 
7. Daha sonra bu hamurdan düz daireler çıkacak
  şekilde hamuru kesin. 
8. Yağlanmış fırın tepsisinde 10 dakika boyunca
  kurabiyelerinizi pişirin. 
9. Daha tam pişmemiş görünecekler ama dert etmeyin. 
10. Kurabiyeleri tepsiden almadan önce 10 dakika
  kadar soğutun. 
11. İç dolgusu için, bütün iç dolgu malzemelerini
  küçük bir blendırda ya da çatalla elinizde iyice karıştırın. 
12. Sonra her bir kurabiyenin üzerine 3gr. kadar
  koyun (kurabiyenin yarısı kadar) ve üzerini diğer kurabiye ile kapatın. 
13. Kurabiyeleri buzdolabına koyarak dolgu
  malzemesinin katılaşmasını sağlayın. 
Çikolatalı
  ve fındıklı fırınsız kurabiye 
Malzemeler: 
 
Hazırlanışı: 
1. Hurmaları bir blendıra koyun ve küçük parçalara
  ayrılana kadar blendırdan geçirin. 
2. Çikolata parçacıklarını, kakao tozunu ve fındık
  ununu hurmaların içine ekleyin ve iyice karıştırın. 
3. Eğer karışımınız çok kuru olduysa içine biraz
  daha hurma ekleyebilirsiniz. Karışımınız, elinize aldığınızda kolayca şekil
  alacak bir hamur kıvamında olmalı. 
4. Bu hamura kurabiye formu verip, hemen
  yiyebilirsiniz. 
5. Eğer saklamak istiyorsanız hava geçirmeyen bir
  kapta buzdolabına koymanız gerekiyor. 
6. Daha uzun süre saklamak için ise kurabiyenizi
  buzluğa koyabilirsiniz. 
Ahududulu
  başparmak kurabiyesi 
Malzemeler: 
 
Marmelat
  hazırlanışı: 
 
1. 9 bardak ahududuyu blendıra koyun ve iyice
  parçacıksız olana kadar blendırdan geçirin. 
2. Karışımı tülbentten geçirerek çekirdeklerinden
  ayırın. Pürenizi ve kalan 3 bardak ahududuyu beraber bir kaseye koyun ve
  kaşık yardımıyla bir kısmını ezin. 
3. İçine 1 ½ şeker ekleyerek karıştırın. 
4. ¾ sıcak su ve pektini küçük bir kasede karıştırın
  ve iyice eritin. 
5. Geri kalan ¾ bardak şekeri de ekledikten sonra,
  suyu, orta ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. 
6. Karışımı ocaktan alın ve karışımı ahududulara
  ekleyip iyice karıştırın. 
7. Oda ısısında soğumaya bırakın ve sonrasında hava
  geçirmez bir kabın içinde 8 saat ya da gece boyunca bozdolabında soğutun. 
Kurabiye
  hazırlanışı; 
1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve pişirme
  kağıdını fırın tepsisine yerleştirip kağıtları tepsiye sabitleyin. 
2. İlk 3 malzemeyi bir kaseye koyun ve mikserle,
  orta hızda, 4 dakika kadar karıştırın. 
3. Hafif ve yumuşak bir kıvama gelince içine vanilya
  ve yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın. 
4. Badem ezmesine un ve tuzu ekleyerek blendırda,
  düşük hızda iyice karıştırın. 
5. Hafifçe unladığınız yüzeye bu hazırladığınız
  hamuru koyun ve 36 adet küçük top şeklinde ayırın. 
6. Hazırladığınız topları tepsiye aralıklarla koyun
  ve hepsinin ortasına başparmağınızla bastırın. 
7. Kurabiyeleri 160 derecede 10 dakika, altın
  rengine gelene kadar pişirin. 
8. Kurabiyeleri tepsiden alıp soğumaya bırakın. 
9. Soğuduktan sonra başparmağınızla açtığınız
  boşluğa hazırladığınız ahududu marmeladını koyarak servis yapın. 
Afiyet olsun! 
 | 
 
Günlüğünüz karşısında ruhen çırılçıplak kalmayı göze alabileceğiniz belki de tek dostunuz.
30 Eylül 2020 Çarşamba
Sonbahara Uygun 5 Lezzetli ve Sağlıklı Kurabiye Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder