Yasemin kokulu çayla lezzetlendirilmiş tatlı kurabiyeyi ikindi çayında 
dondurma veya sorbe yanında  bir tabakta ikram edebilirsiniz.
 Hazırlanışı:
25 dakika sürüyor artı dinlenme ve pişirme süresi: 10 dakika yani 35 dakika
Malzemeleri:
 3 çay kaşığı yasemin çayı yaprağı
 300gr. pudra şekeri
 175gr. yumuşak tereyağı, artı yağlama için ekstra biraz daha
 1 orta boy yumurta
 1 yumurta sarısı
 350gr. sade un
 Yapılışı:
 1. Bir çorba kaşığı şeker ile çay yapraklarını havanda dövün. Bir kabın
 içine tereyağı ve şekeri koyun.  Yumuşak kabarık ve açık renkli olana 
kadar yaklaşık 5 dakika boyunca elektrikli el çırpıcı ile iyice  çırpın.
2. Yumurta ve çay yapraklarını karıştırın.
 Düzgün ve sert hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş, olması kaydıyla 
elinizle bir çatal kullanarak unu katın. Hamuru iki parçaya bölün ve 
çapı 4-5 cm.lik yuvarlaklar yapın.  Parşömen kağıdı üzerine dizin.
 3. Isıtılmış 190 ° C (170 ° C fanlı) fırında 5mm dilimlenen yaprak 
diskleri düzenleyin birbirine değmeyecek şekilde dizerek iyice kenarları
 hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Bir tel ızgara üzerinde 
soğutun. En fazla iki hafta boyunca hava geçirmez bir kapta saklayın.
Günlüğünüz karşısında ruhen çırılçıplak kalmayı göze alabileceğiniz belki de tek dostunuz.
2 Temmuz 2022 Cumartesi
Yasemin Kokulu Tatlı Kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder