Malzemeler
- 2 su bardağı makarna
 - 2-3 yaprak haşlanmış beyaz lahana
 - 4-5 dal haşlanmış brokoli
 - 1 küp küp doğranmış haşlanmış kabak
 - 1 haşlanmış havuç
 - 1 küçük kase haşlanmış bezelye
 - 2 kaşık yoğurt
 - 4-5 adet kornişon turşu
 - maydanoz
 - mayonez
 - baharat
 
Tarif
- Makarnalarımızı önceden ısıtılmış ve tuz atılmış olan tencerede 10 dakika haşlayalım. Daha önce haşladığımız 2 adet lahana yaprağını ince ince kıyalım ve salata kabına alalım.
 - Brokoliyi istediğimiz ebatta kesip üzerine ekleyelim.
 - Havuçları küp küp doğrayıp bezelyeyi ve kabağımızla birlikte diğer karışımların üzerine alalım.
 - Kornişon turşumuzu da doğrayalım.
 - Maydanozu ince ince kıyıp diğer karışımların üzerine ekleyelim.
 - Haşlanan makarnamızı süzüp bu karışımın üzerine ekleyelim.
 - Üzerine kırmızı pul biberi (istediğiniz baharatlardan) ilave edelim.
 - Yoğurdumuzu ve mayonezimizi ilave edip iyice karıştıralım.
 - Afiyetle yiyelim.
 - Afiyet bal şeker kaymak olsun.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder