1 Temmuz 2016 Cuma

lüks parfümler



Chanel No:5
Bütün zamanların parfümü... Ayrıca devrim yarattı bestesiyle (yüksek dozda aldehitlerle en muhteşem Grasse  yaseminlerini bu bestede ilk kez bir araya getirdi). Parfüm dünyasının en ağırbaşlı flakonu da bu koku için tasarlandı; düz çizgiler taşıyan bir flakon ve sadece bir rakkamdan ibaret olan bir ad! Bunların hepsi de 1921 yılında gerçekleşti.
Guerlain: Shalimar
Doğu’nun gizeminin, Fransız parfümcülüğünün simgesi bir imza tarafından yorumlanışı: Shalimar! Baccarat  kristal bir flakon  içinde... Ve bu flakon günümüzde bile 1925’lerdeki teknikle, el emeği sonucu biçimlendiriliyor. Kristal flakonun safir kapağı, mavi bir ipek kurdeleyle çevrelenmiş. Shalimar görünümüyle olduğu kadar, bestesiyle de lüksü yansıtıyor; yasemin, gül notaları arasında günlük  ağacı, vanilya  ve mandalina ağırlığını koyuyor.
Patou: Joy
Tartışmasız savaş öncesinin en güzel kokusu. Bu besteye ağırlığını koyan yasemin notları ferah ve büyüleyici; baş döndürüyor, dayanılmaz bir güzellikte! Kare biçiminde kesimiyle de 1935’li yılların modern akımlarına ilginç bir örnek oluşturuyor.
Rochas: Femme
Danteller içinde güzelleşen kadın tenleri için şeftali, erik ve tefarikotu notalarıyla işlenmiş, benzersiz bir beste. Bir zamanların ulaşılmaz güzeli,  sinema oyuncusu Mae West için bestelenen bu parfüm, 1944 yılında doğdu. Bestenin, ipekli çamaşırları içinde ulaşılmaz görünen bir kadın bedeni kadar lüksü çağrıştırdığı söyleniyor.
Lanvin: Arpege
Koleksiyoncular iyi bilirler: Flakonu, altın olmasa bile paha biçilemez değerde. Ayrıca flakonun küre biçimindeki ünlü kapağına da Paul Iribe’in Jeanne Lanvin ile küçük kızını temsil eden zarif serigrafisi kazanmış. 30’lu yıllardan günümüze kadar değerinden hiçbir şey yitirmeden gelmiş,  muhteşem bir beste; müge, turunç ve vetiver çiçekleriyle dantel gibi işlenmiş...
Hermes: Eau d’Hermes
Hangisini seçeceğiniz önemli ama en ucuzundan bile herkesin ulaşabildiği fiyatlarda olmadığını söyleyebiliriz. 1951 yıllarında yaratılan bu büyüleyici eau de toilette, dozunda baharat notalarıyla dokunmuş (limon, tarçın, hindistancevizi), masif kristal şişesi ve ağzı etrafına sarılmış deri kuşağı ile farklı ve çelişkili bir lüks imajı yaratıyor.
Nina Ricci: L’Air du  Temps
Ürünün kendisi bir yana, L’Air du  Temps sadece flakonu  nedeniyle de bir sanat eseri olarak algılanabilir. Rene Lalique tarafından tasarlanan flakon, 1948 yılında kristalden imal edildi. Kapağındaki sevişen iki güverciniyle dünyada en fazla tanınan parfüm flakonu. Ayrıca içindeki bahar çiçeklerini andıran aldehit bestesiyle de en çok sevilen kokulardan biri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder