Malzemeler
- 12 yedikule marulu
 - 12 kırmızı radika
 - 1 kırmızı soğan
 - 150 gr çilek
 
Tarif
- Marul ve radikayı bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
 - İri parçalar şeklinde koparıp geniş bir kaseye alın.
 - Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve salataya ilave edin.
 - Çilekleri ince dilimleyip ekleyin ve hepsini harmanlayın.
 - Salatayı servis tabağına aktarın ve üzerine Pesto sos gezdirerek servis yapın.
 - Pesto sos:
 - Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın.
 - 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun.
 - Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın.
 - Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin.
 - Krema kıvamına gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder