16 Haziran 2022 Perşembe

Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri

Bangkok

Bangkok’a her yıl 15.98 milyon turist akın ediyor. Bu da, Bangkok’un en çok ziyaret edilen şehirler listesinde kolayca bir numaraya çıkmasını sağlıyor! Bu şehrin bu kadar popüler olmasının nedeni ise ekonomik fiyatları, alışveriş fırsatları ve egzotik yerleriyle tapınakları.

Londra

Bir zamanlar bu listenin bir numarası olan Londra şimdi iki numara düşerek dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci şehri olmaya hak kazanmış durumda. Şehrin zengin kültürel geçmişi ve kraliyet ailesi buraya her yıl 15.96 milyon turistin gelmesine neden oluyor. Ayrıca toplu taşıma kolaylığı da tursitlerin Londra’yı tercih etmelerinin bir diğer nedeni.

Paris

Avrupa’nın kalbindeki ”aşıklar şehri’’, yılda 14 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Turistlerin bu şehri tercih etmelerinin nedenleri hiç şüphesiz ki Eiffel Kulesi’ne çıkmak, Champs-Elysees, Louvre Müzesi ve Arc de Triomphe gibi yerlerini ziyaret etmek.

Singapur

Bu ultra modern şehir yılda 11.75 milyon turisti kendine çekiyor. Bu kadar çok insanın Singapur’a akın etmesinin nedenlerinin başında ise Singapur Grand Prix’i, alışveriş olanakları, hayvanat bahçesi ve Sentosa Adası geliyor.

New York

New York’un pahalı otel fiyatlarına rağmen 2012 yılında ağırladığı turist sayısı toplam 11.52 milyon. İnsanlar buraya Times Meydanı’nı görmek, Broadway müzikallerini izlemek ve Manhattan’ın meşhur siluetini görmek için her yıl akın ediyorlar.

İstanbul

Avrupa ve Asya’yı birleştiren mükemmel şehir İstanbul, ipek yolunun da sonuna denk geliyor. Bu da yabancı turistlerin ilgisini çok çekiyor. Günümüzde ise Kapalıçarşı, eski mimari eserleri, tarihi geçmişi ve kültürü, camileri, gece hayatı ve yabancı turistler için ekonomik fiyatları ile insanları kendine çekmeye devam ediyor.

Dubai

Ortadoğu’nun alışveriş başkenti Dubai git gide popülerleşen turistk şehirlerden biri. Sadece Dubai’de 70 adet alışveriş merkezi bulunuyor ve bunlardan biri de dünyanın en büyük alışveriş merkezi. Her mevsim sıcak ve güneşli havası, egzotik tatları ile Dubai görülmeye değer şehirlerden biri.

Kuala Lumpur

2012 yılında 9.2 milyon turisti ağırlayan Kuala Lumpur, şehir ve tropikal doğanın mükemmel bir karması. Şehrin hemen dışındaki tapınaklar, mağaralar ve diğer kültürel mekanlar ise görülmeye değer.

Hong Kong

Asya’nın finansal ve nakliyat başkenti Hong Kong, iş için seyahat edenlerin bir numaralı adresi. Pek çok kişinin İngilizce bildiği bu şehir, hem modern şehir hem de egzotik geçmişi görmek isteyenler için birebir.

 

Listeyi 20’ye tamamlamak gerekirse 10. sırada Barselona, 11. sırada Seul, 12. Milano, 13. Roma, 14. Şangay, 15. Amsterdam, 16. Tokyo, 17. Viyana, 18. Tayvan, 19. Riyad ve 20. en çok ziyaret edilen şehir sırasında Los Angeles yer alıyor. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder