17 Haziran 2022 Cuma

En Güzel ve Gizli Tatil Rotaları

Bartolome Adası, Galapagos

Bartolome Adası, Galapagos’un en bilindik özelliğinin bulunduğu yerdir. Tepenokta Kayası denen bu kaya, mızrak ucu gibi görünen şekliyle okyanusun kıyısında yükselmektedir. Tepenoktanın güney kısmında mükemmel, hilal şeklinde bir kumsal bulunmaktadır ve burada Galapagos penguenleri ve deniz kaplumbağları güneşlenirler. Galapagos penguenleri, ekvatorun kuzeyinde bulunan tek penguenlerdir. Ayrıca denizaslanları, tropikal balıklar ve köpekbalıkları da Galapagos kıyılarının ev sahipleridir. Bartolome’un zirvesine çıkan iskele ve yürüyüş yolları ise size adanın ve yakınında bulunan Santiago Adası’nın mükemmel manzaralarını sunar. Kısacası bu ada, cennetten bir parça gibidir.

Mano Del Desierto, Şili

Turistler tarafından en çok bilinen gizli lokasyonlardan biri Mano Del Desierto’dur. Bu 11 metrelik dev insan eli heykeli Antofagasta şehrinin 75 km. ilerisindeki çölde yükselmektedir. Bu heykel, Şilili heykeltraş Mario Irarrazabal tarafından 1980’lerde yapılmıştır. Heykelin etrafında kumdan başka hiçbir şeyin olmaması ise son derece şaşırtıcıdır.

Pirene

Pirene, İspanya ve Fransa arasında doğal bir sınır görevi görmektedir. Bu yer, doğal bitki örtüsü ve canlılarının güzelliği ve çeşitliliği nedeniyle dünya çapından bilinmektedir. Burayı ziyaret etmek, size ihtiyacınız olan sakinliği sağlayacaktır.

Tazmanya, Avusturalya

Her ne kadar Avustralya dünyanın en gizli tatil rotası olmasa da Tazmanya Adası öyledir. Tazmanya’nın doğası görenleri kendine hayran bırakır. Güçlü yelken geleneği ve kendine özgü mutfağıyla Tazmanya gerçekten de büyüleyicidir.

Wrangell-Kluane Sahrası, Alaska

Bu kocaman sahra gerçekten de görülmesi gereken bir yer. Baş döndürücü yabani yaşam ve pek çok doğa sporları imkanı ile doğa ve spor tutkunları için mükemmel bir tatil rotası.

Musa Köprüsü, Hollanda

Musa’nın suyu ikiye yararak karşıya geçtiği hikayeyi hepiniz duymuşsunuzdur. Peki, bu hissi yaşamayı siz de istemez misiniz?

Gruner See, Avusturya

Bu lokasyon senenin sadece belirli zamanları görebileceğiniz bir doğa harikası. Gruner See (Gruner Gölü) kışları neredeyse tamamen donarak Alplerin ortasında göz doldururken, yazları gölün suyunun yüksekliği 9 metreyi buluyor. Üstelik yazın bu göl, dalma meraklıları için çok çeşitli balıklara ve deniz yaşamına ev sahipliği yapıyor. Yol levhaları, köprülerin altları ve hatta bankların yanında dalış yapmanız bile mümkün!

Leptis Magna, Libya

Burası Roma döneminin neredeyse tamamen ve en iyi korunmuş şehirlerinden biri. Tarih ve eski çağ uygarlıklarına meraklı olanlar için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Leptis Magna’da dev bir amfi tiyatro, Hadrianic banyo, eski çağdan kalma havuzlar ve kırmızı taşlardan yapılmış Severan Bazilika’sı bulunmakta.

Pantanal Wetlands, Brezilya

Amazon ormanları ve büyüleyici şehirleri ile Rio ve Brezilya her zaman insanları çeken yerler olmuşlardır. Fakat Brezilya’nın gizli kalan ve mutlaka görülmesi gereken yeri Pantanal Wetlands’dir. Özellikle de vahşi yaşam tutkunları için. Dev gölleri ve çok geniş çayırlıklarıyla vahşi yaşamı izlemek Amazonlar’dakinden çok daha kolaydır. Üstelik Jaguarlar’ı görmek için en iyi yer Pantanal Wetlands’dir.

Tuamotu Adaları

Fransız Polinezyası’nın bir kısmı olan Tuamotu Adaları gerçekten de cennetin yer yüzündeki görüntüsüdür. Mükemmel plajları ile deniz ve güneş tutkunlarının (ve dalış) bayılacağı bu yer hem kalabalıktan uzak, hem de tertemiz suları ile pek çok tropikal balığa da ev sahipliği yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder