12 Mayıs 2015 Salı

irlanda usulü buğdaylı kuzu yahni


Malzemeler
4 Kişilik

4 çorba kaşığı (60 ml.) zeytinyağı
1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı
800 gr. haşlamalık kuzu, küçük parçalar halinde kesilmiş
4 adet soğan, 1 cm. kalınlığında dilimlenmiş
4 adet havuç, 1 cm. kalınlığında halkalar şeklinde dilimlenmiş
7-8 top tane karabiber
3 adet defne yaprağı
4-5 taze kekik
1 su bardağı (250 ml.) Ebly buğday
8 su bardağı (2 ml) tavuk ya da sebze suyu
600 gr. taze patates, soyulmuş, 4 parçaya bölünmüş
süslemek için ince doğranmış maydanoz

Hazırlanışı
Büyükçe bir tencerede, orta ateşte zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Soğanları ilave edip 5-6 dakika soteleyin. Havucu ilave edip, 4-5 dakika daha sotelemeye devam edin. Tane karabiber, defne yaprağı ve taze kekiği de ekleyip 1 dakika soteleyin. Kuzu parçalarını ve tavuk suyunu ilave edin. Damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirmeye devam edin. Patates ve buğdayı da ilave edip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Yahniyi ateşten alıp 15 dakika kadar dinlendirin. Bu aşamada kuzu parçalarını alıp kemiklerini ayıklayın. Etleri yahniye geri ilave edin. Üzerine doğranmış maydanoz serpiştirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder