15 Mayıs 2015 Cuma

Tunus usulü aromatik balık çorbası


Malzemeler
4 Kişilik

4 su bardağı (1 l) su
500 gr. taze patates, 1 cm. kalınlığında halkalar şeklinde dilimlenmiş
2 adet domates, soyulmuş ve 8 eşit parçaya bölünmüş
3 diş sarımsak, ince doğranmış
2 çorba kaşığı ( 30 ml) limon suyu
1 tatlı kaşığı (5 ml) tatlı-toz kırmızı biber
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon
¼ tatlı kaşığı (1,25) pul biber
2 çorba kaşığı (30 ml) taze nane, jülyen doğranmış
4 çorba kaşığı (60 ml) maydanoz, ince doğranmış
4 çorba kaşığı (60 ml) kişniş
500 gr. levrek fileto, 4x2 cm’lik parçalar halinde kesilmiş
3 çorba kaşığı (45 ml) sızma zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı
Su, patates, domates, sarımsak, limon suyu, tatlı-kırmızı biber, kimyon, pul biber, taze nane, maydanoz ve kişnişi orta boy bir tencereye atın. Orta ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Balık ve zeytinyağını ilave edin. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Taze nane, maydanoz ve kişniş yaprakları ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder