Malzemeler
4
kişilik
4
çorba kaşığı (60 ml) sıvı yağ
1
adet büyük soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış
1
adet havuç, küçük küpler şeklinde doğranmış
½
adet Meksika biberi, ince doğranmış
2
diş sarımsak, ince doğranmış
1
tatlı kaşığı (5 ml) taze zencefil, rendelenmiş
1
adet Granny Smith elma, küçük küpler şeklinde doğranmış
100
gr. domates, konkase
1,5
tatlı kaşığı (7,5 ml) köri
½
tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon
¼
tatlı kaşığı (1,25 ml) toz kişniş
¼
tatlı kaşığı (1,25 ml) tatlı kırmızı biber
¼
tatlı kaşığı (1,25 ml) zerdeçal
1
adet defne yaprağı
1
su bardağı (250 ml) kırmızı mercimek
6
su bardağı (1500 ml) tavuk suyu
2/3
su bardağı (180 ml) Hindistan cevizi sütü
Tuz
Taze
çekilmiş karabiber
Limon
dilimleri
Hazırlanışı
Orta
boy bir tencerede, orta ateşte sıvı yağda soğanları 7-8 dakika soteleyin.
Havucu ekleyip 3-4 dakika sotelemeye devam edin. Sarımsak, Meksika biberi ve
zencefili ekleyip 1 dakika kadar soteledikten sonra elma, domates, köri,
kimyon, kişniş, toz-tatlı kırmızı biber, defne yaprağı ve zerdeçalı da ekleyip
1 dakika daha soteleyin. Mercimek ve tavuk suyunu ilave edin karışım kaynama
noktasına ulaşana kadar pişirin. Kısık ateşte, mercimekler iyice yumuşayana
kadar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Defne yaprağını alıp çorbayı el
blender’ı ile püre haline getirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyip karışıma
yedirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Hint Usulü Mercimek
çorbasını taze kişniş ile süsleyip limon dilimleri ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder