16 Haziran 2015 Salı

Ezine Peynirli & Izgara Sebzeli Kolay Tart


Malzemeler
2 adet yufka
2 adet orta boy sakız kabak, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilmiş
2 adet patlıcan, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilmiş
2 adet küçük boy kırmızı soğan, 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilmiş
10 adet çeri domates, 2’ye kesilmiş
160 gr. Ezine keçi peyniri, ufalanmış
6 çorba kaşığı (90 ml) zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Taze keki

Hazırlanışı
Fırınınızı 180 °C’ye ısıtın. Sebzeleri marine etmek için 3 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı ince doğranmış kekik, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Kabak, patlıcan, çeri domates ve kırmızı soğan dilimlerini derin bir kaseye alın ve hazırladığınız zeytinyağı karışımı ile harmanlayın. Döküm tavanızı orta ateşte iyice ısıtın. Marine ettiğiniz sebzeleri her bir yüzü 1 dakika olacak şekilde ızgaralayın. Bir tabağa alın.
Tartları hazırlamak için 4 adet 18 cm’lik fırın kabını / tart kabını yağlayın. Her bir yufkayı 6 eşit parçaya bölün. Her bir fırın kalıbına 3 parça yufkayı aralarını, fırça yardımı ile iyice yağlayarak üstü üste yerleştirin. Kalıbınıza uygun olacak şekilde yufkanızın kenarlarını düzeltin. Yufkayı, ön pişirme için önceden 180 °C’ye ısıtılmış fırında 7-8 dakika fırınlayın. Fırından çıkarıp 8-10 dakika soğumaya bırakın. Izgaralamış olduğunuz sebzeleri 4 kalıba eşit miktarda paylaştırın. Sebzelerin üzerine keçi peyniri ve taze keki dallarını serpiştirin. Önceden 180 °C’ye ısıtılmış fırında 8-10 dakika daha fırınlayın. Ezine Peynirli & Izgara Sebzeli Kolay Tartlarınızı sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder